Hova vezet a köldök?

A köldökön keresztül kaptad anyukádtól a tápanyagot és az oxigént amikor a hasában voltál.
Miután megszülettél a köldöködnek már nem volt jelentősége, onnantól csak egy "emlék" marad úgymond.

#1 mi nem tetszik ezen a kérdésen? Szerintem teljesen normális, kinek nem fordult meg a fejében?
'Összenő' miután már nincs rá szükséged :)

A köldök az a hely, ahol embrióként az anyukád testéhez voltál csatlakoztatva. A köldökzsinór köti össze az anyát a gyerekével és ezen keresztül kapja a baba az oxigéndús vért. Pontosabban, van egy véna, amin keresztül jön a vér és kettő artéria, amin keresztül pedig távozik a "használt" vér, hasonlóan mint a felnőtt embereknél is. A véna és artériák körül van egy puha zselés anyag, ami tartja a rugalmasságát, hogy a gyerek és a véna/artériák ne sérüljenek, ahogy a gyerek mozog az anyja hasában.
Amikor a gyerek megszületik, akkor elkötik a köldökzsinórt, ami ezután összeszárad egy kis fekete puklivá, ami utána leesik és a helyén marad a köldök. Tehát kívülről ez tulajdonképpen egy sebhely.
A testeden belül a vénák és artériák "elszáradnak" vagyis már nincsenek használatban, és helyette szalagokká változnak, amik a köldöködtől a májad irányába mennek, sőt ezek azok, amik ketté osztják a májat. Viszont az a része a zsinórnak, ami bentebb van a testben beleépül a keringési rendszerbe és segít a medence rész vérellátásban.

Én arra gondoltam, hogy normális, hogy az ember fejében megfordul, hogy milyen a köldök, mi marad belőle bent, stb. Ne adj olyasmit a szájamba, amit nem mondtam.
Azt oktatást meg mintha nem tudnád, hogy milyen szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!