Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fogynia kellene?

Fogynia kellene?

Figyelt kérdés

Barátnőm a 167 centis magasságához kb 85-90 kiló között lehet valahol, de inkább a 90-hez közel. Meglepő módon ilyen számok mellett épphogy husis, mert alapból sok izom volt rajta a sport miatt, és a csontozata is erős. Ő 60-65 kilósan nagyon vékonynak tűnt.

Ami aggaszt, hogy a családjában, majdnem mindenki cukorbeteg. Tisztában vagyok azzal, hogy a túlsúly egyéb problémákat is tud okozni, de én most itt kifejezetten a cukrot kérdezem. Jól gondolom, hogy már ilyen minimális túlsúly is növeli a cukorbetegség kockázatát, és jobb lenne fogynia kicsit?

2023. okt. 25. 20:29
 1/2 anonim ***** válasza:
A súly kevésbé számít, mint az inaktivitás. Ha mozgásszegény az életmódja és egyszerre nagy adagokat, vagy gyakran , de gyors szénhidrátokat eszik, az a legrosszabb a cukoranygcserének.
2023. okt. 25. 22:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Az nem kifejezés, hogy fogynia kéne.

Ismerem az ilyen "épphogy husis" finomkodást, meg azt is mindig csodáltam, hogy azt hogyan állapítja meg valaki boncolás nélkül, hogy a csontozat az "erős" vagy "nehéz", esetleg töréspróbával?

Hidd el nem véletlenül cukorbetegek a családtagok, jó úton van ő is afelé, gondolom nem fényevéstől hízott el ilyen brutálisan.

2023. okt. 26. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!