Vérhígító injekció hasba való beadása után mindig nagy lila folt keletkezik. Mit csinálok rosszul?
Pontosan követem az utasításokat. Még egy youtube-os videót is megnéztem.
https://www.youtube.com/watch?v=FBrCBIvmYYY
Mi lehet az oka, hogy lilulok?
Szia!
Apukámnak kellett egy időben injekcióznia magát, vele is ugyanez volt. Teljesen normális, főleg ha már egy ideje csinálod. Az is előfordulhat, hogy tartósan ott marad a folt. Ha zavar, megpróbálhatod máshova (a combodba) beadni, de az jobban fog fájni.
Lényeg: semmit sem csinálsz rosszul.
Csak annyit tudok javasolni, hogy váltogasd a szúrás pontos helyét, mindig kicsit alrébb.
Hónapok óta szúrom magam, sajnos 100%-os trükk nincs, néha most is sikerül egy kis eret eltalálni és akkor belilul.
Amit tehetsz:
- ne túl szorosan csípd össze, inkább nagyobb felületet, nem kell nagyon szorítani - ez nem animált videó, jobban látszik, hogy milyen nagy felületet kell összeszorítani: https://www.youtube.com/watch?v=Ov6KWOUY9Z8,
- ha már steril a bőröd és a tű hegye is óvatosan, finoman böködve a bőrfelszínt próbálj meg találni egy olyan pontot, ahol nem fáj, oda bökd,
- lassan szúrd bele, ne túl durván,
- a bőrhöz képest 90 fokban kell tartani az injekciót, egyenletesen belenyomni, 5 mp várni és lassan kihúzni - ha azonnal vérezni kezd akkor be fog lilulni egy nagyobb területen, ha nem, akkor max. 1 picit, csak a szúrás körül,
- ne legyen rajtad szoros nadrág utána, mert akkor is belilul (én zuhanyzás előtt szoktam, és mire öltözök már rendben van),
- könnyebb ha van egy kis zsírréteg a hasadnál, ha túl sovány vagy az is megnehezíti.
Váltogasd az oldalakat, plusz néha beadhatod combba (ide még nem próbáltam), oldal a husis részbe (kb. a köldököd magasságában), ezt próbáltam, de itt mindig belilult, úgyhogy hanyagoltam. Hasamon én már nagy biztonsággal tudok néhány területet, ahol valószínűleg OK lesz, de sajnos tényleg még így is beletrafálok néha. :( Kitartás! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!