Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Jogos, ha az orvos nem nagyon...

Jogos, ha az orvos nem nagyon töri magát olyan betegért, aki maga semmit nem tesz?

Figyelt kérdés
Egy ismerős panaszkodik emiatt, cukorbeteg szülőjével nem nagyon foglalkoznak, annyira elhanyagolja saját magát, hogy nem sok ideje van hátra. De nálunk is volt a családban cukorbeteg, aki össze vissza zabált, holott mondták neki az orvosok, hogy diétázzon, mert amputálni fogják, ez meg is történt, de ezután is folytatta, amíg meg nem halt. Vagy ott van a tüdőrákos apósom, aki továbbra is füstöl mint a gyárkémény. Tudom, hogy a gyógyításra esküdtek fel, de szerintem valahol jogos, hogy nem izgatják magukat az ilyen betegek miatt. Attól vonnák el erre az energiát, aki nem tehet a betegségéről, és mindent megtesz azért, hogy jobban legyen.
2023. okt. 19. 16:03
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Sztem nem arról van szó, h nem töri magát. Mit tehetne? Minden idiótát nem lehet kényszerrel életben tartani. Amit tudnak, megtesznek, vagyis ami a dolguk: betegség megállapítása és a kezelés elindítása. Ha a beteg nem hajlandó folytatni a kezelést az már nem az orvos baja.
2023. okt. 19. 16:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha törné is magát, hogy? Nem ülhet ott mellette egész nap, hogy mit eszik. Szerintem teljesen jogos, hogy ha a beteget nem érdekli saját maga, akkor az orvost se kell, hogy érdekelje a beteg.
2023. okt. 19. 16:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Én nem is értem. Aki egész életében zabál, nem mozog, iszik, dohányzik stb. minden lehetséges módon rongálja magát, az milyen alapon kezdi verni az asztalt az orvosnál, mikor valami baja van? És persze az orvost szidja, aki nem tud vele mit kezdeni.
2023. okt. 19. 17:00
 4/5 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem nem jogos. Az orvos dolga nem az ítélkezés, hanem a gyógyítás. Ha valaki nem érez elhivatottságot arra, hogy az embertársain segítsen, akkor más irányba érdemes továbbtanulni.
2023. okt. 19. 17:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Ennek a joghoz semmi köze. Legfeljebb érthető, ha nem tölti feleslegesen az idejét olyannal, aki maga nem tesz meg mindent a saját egészségéért. A szükségest nyilván elmondja az orvos, de ezen túl mást nem tehet.
2023. okt. 19. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!