Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak? A legjobb...

Mit csináljak? A legjobb barátnőm lisztérzékeny.

Figyelt kérdés
Én tudom, hogy nem szabadna neki lisztet ennie, de nem hallgat rám, azt hiszi, hogy nem lesz tőle semmi baja sem. Pedig én mindig mondom neki, hogy súlyos következményei lesznek ennek. Nem akarom, hogy baja történjen. Mit csináljak? Kérlek segítsetek.
2010. okt. 18. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Ő baja lesz nem a tiéd... De nagy baj is lehet belőle nem feltétlenül egyből lesznek tünetek...
2010. okt. 18. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Hány éves a barátnőd? Sajnos a lisztérzékenységből komoly tünetek is lehetnek, lehetne egy kis esze.
2010. okt. 18. 19:45
 3/10 A kérdező kommentje:
decemberben lesz 14 éves. köszönöm a válaszokat. az első hozzászólónak azt üzenem hogy a barátnőm olyan,mintha a testvérem lenne. és szeretnék segíteni. és ez azért nem kis betegség.
2010. okt. 20. 15:53
 4/10 A kérdező kommentje:
kérlek szépen írjatok továbbra is. segítsetek :(
2010. okt. 22. 16:21
 5/10 anonim ***** válasza:
és ez miért a te bajod?Gondoskodjon róla a családja.ennyi.vagy te fogod eltartni,etetni?
2010. okt. 31. 15:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Sajnos én is lisztérzékeny vagyok 5 éve. 43 évesen derült ki, de akkor már bármit ettem ment keresztül rajtam, állandóan hasmenős voltam.Majd következett a súlyos vashiány.Legutolsó vacsorám csirkepörkölt volt búzalisztből készült nokedlivel, és akkor azt mondtam. Na akkor itt a vége az életemnek, mert cukorbeteg is vagyok. Két diétát tartok. A lisztérzékeny diétámat maximálisan be tartom. Többször átnézem a kajákat, miben lehet glutein, azaz búzaliszt. Igen súlyos következményei lehetnek. Bélrák például, hiszen nincsenek bélbolyhok. A diétával regenerálódik a bélrendszer, de nem gyógyul meg. A barátnődnek elsősorban a szülei a bűnösök. Ő még nagyon fiatal, az ő felelősségük lenne odafigyelni a lányukra.Te hiába téped a szádat, ha ő nem hallgat rád.
2010. okt. 31. 16:23
 7/10 A kérdező kommentje:
a szülei nem tudnak annyira odafigyelni rá 14 évesen. a barátnőmnek van még 3 kis testvére,akik szintén lisztérzékenyek. és nem tudnak annyira odafigyelni rá. ezt a barátnőmnek kéne felfognia,de látjátok :S egyébként ezt azért írtam ki h segítséget kapjak,nem azért h eggyesek okoskodjanak.
2010. nov. 1. 11:46
 8/10 anonim ***** válasza:
ha van 3 kistestvére,akkor valószínű h otthon kizárólag olyan kaját kap,ami gluténmentes...akkor azzal nincs gáz...de...azt tudni kell,hogy elég húzós egy ilyen diéta és gondolom már a t*ke tele van vele h nem ehet azt amit akar...ez gyengeség...a saját érdekében ki kell bírnia,mert fogalma sincs róla,hogy milyen rákosak lenni...és ne is akarja megtudni...fontos,hogy mindig legyen nála a saját kajája...ha minden áron te akarsz rá vigyázni,bizony be kell szerezned azokat a cuccokat,amire rá van írva h gluténmentes...csinálj neki belőle szendvicset...és ha megeszi,akkor minden oké...de max ennyit tudsz tenni...a másik...üvöltsd le a fejét h mit képzel magáról,h nem gondol senki másra csak saját magára..vannak emberek akiknek hiányozni fog ha meghal...
2011. máj. 7. 01:53
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2011. máj. 14. 22:59
 10/10 anonim ***** válasza:
A húgom is én én is lisztérzékenyek vagyunk, de csak én tartom a diétát, ő erre képtelen, ő az a "forradalmár" típus. Ha meglát egy süteményt a kirakatban vagy egy szelet tortát, amit tetszik neki, rögtön ráugrik, őt csak az érzései vezetik, soha sem hallgatott a józan észre. 10 éve így él és már most súlyos egészségügyi következménye van, 26 éves. Állandó hasmenés, puffadás, hányás, a haja félig kihullott, a bőre tele kiütéssel, de az idegrendszere ment a legjobban tönkre, többször feküdt hetekig a pszihiátrián. Szerintem az idegrendszerre hat elsősorban az ételallergia, tudom, mert a diéta előtt én is megjártam a "poklot". Állandóan stresszes, ideges, labiris voltam, a diéta óta mentálisan 100% helyrejöttem. Ennek 10 éve. De nekem vasakaratom van!
2013. febr. 27. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!