Ezzel milyen orvoshoz kellene mennem?
2017-ben terheléses asztmát diagnosztizáltak nálam, asztmapipát írtak fel, de nem használtam. Sajnos felelőlten tinédzser voltam.
Versenyszerűen sportolok, heti 4-5 edzés, erős intenzítású, állóképességi főleg. Mostanában figyeltem meg, hogy nyugalmi helyzetben is gyakran nehezen kapok levegőt, azt hittem teltségérzet, de nem az.
Sportolás közben meg mintha összenyomnák a tüdőm és nem kapnék rendesen levegőt. Ezt akkor is érzem, ha 2-3 perc nagyon intenzív dolog van, amiben nincs szünet, mert akkor olyan, mintha nem kapnának az izmaim elegendő oxigént és nem tudnék pl olyan gyorsan futni hiába akarok.
Ez nem volt ennyire durva korábban, de most kapkodom a levegőt szinte egy ilyen megterhelés után.
Milyen szakorvost lenne érdemes felkeresnem?
Gondolkodtam egy terheléses futópados teljesítményvizsgálatra is vagy nem tudom..
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!