Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Megfàzásra legjobb gyógyszer?

Megfàzásra legjobb gyógyszer?

Figyelt kérdés
Vagy praktika?
2023. okt. 4. 11:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
36%

9-es: Először is Angliában 3 napot te igazolhatsz magadnak, pont az ilyen "náthás vagyok, gyomorrontásom van" esetekre. Nem tudom most mi a szabályozás, mi több mint 4 éve hazaköltöztünk, és megmondom őszintén már nem emléxem, hogy ez államilag szabályozott volt-e, de minden munkahelyünkön alap volt ez. Dolgoztam kereskedelemben, ott is, bár tény, hogy mondjuk karácsony környékén a játékosztályon azért ment a sakkozás, hogy ki betegebb, ki maradjon inkább otthon. Irodai munkában - ahol én és a férjem dolgoztunk - határozottan nem engedtek betegen dolgozni. De nyilván vannak ott is olyan munkahelyek, ahol elvárják, hogy a szalag mellett dögölj meg, csak _általánosságban_ felnőtt(ebb)ként kezelik az embert. Nyugodj meg, hogy aki ezzel visszaélt, és mindig pénteken-hétfőn volt gyomorrontása, azzal elbeszélgetett a főnöke. :D

Háziorvoshoz úgy nem jutsz be mint itthon, hogy odamész, hogy folyik az orrom/fáj a torkom. Fel kell hívni, időpontot kérni, kifaggatnak a tüneteikről, mióta tart, mit használtál rá, dolgoztál vagy otthon voltál, és első körben azt ajánlják, hogy maradj otthon pár napot, pihenj, meleg folyadék stb., s ha nem javul, akkor adnak időpontot (ott is orvoshiány volt, gondolom van is).

Az inhalálással kapcsolatban NEM inkompetens a háziorvosod, a többiről honnan kellett volna tudnom? :D

2023. okt. 4. 15:21
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért 2023-ban forró kamillateás inhalálást javasolni nevetséges.

Gondolom az orvoshiány miatt olyan "lazák" ott a náthával.

Mondjuk az én háziorvosom (bár a tudása alapján nem orvos....) mérges, ha betegen nem mész el.

2023. okt. 4. 15:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem kamillateásat, mert az szárít, de az inhalálás mint olyan 2023-ban is segít felszakítani, folyosabbá tenni a váladékot (taknyot), enyhíti a duzzanatot és általánosságban melegíti a vírusok környezetét, amit ők 2023-ban sem szeretnek. De nem inhalálj, ha szerinted nem jó! :D
2023. okt. 4. 16:02
 14/14 anonim ***** válasza:

13

Az illető háziorvos kifejezetten kamillával javasolta az inhalálást. Akkor épp vmi bakteriális gondom volt, torokgyulladást mondott, de az a szokásos időtartam alatt átment sárga váladékos náthává, ami 2 hét után el is múlt.

(1 doboz Azi Sandoz-t írt rá.)

2023. okt. 4. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!