Ekcémás vagyok menjek így iskolába?
Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy az ekcéma fertőző!2023. okt. 1. 16:45
2/7 Ypszilon1980 

válasza:

Az, de mindig nem tudsz nem iskolába menni, amikor előjön.
4/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy fertőző
2023. okt. 1. 16:50
5/7 Ypszilon1980 

válasza:

Igen, valóban nem fertőző, én is rosszul tudtam. Ergo menned kell sajnos suliba.
6/7 anonim 

válasza:

Ha valoban ekcemas lennel, akkor tudnad, h nem fertozo.
Ha pedig csak sejted, akkor el kell menni dokihoz, h rendes diagnozist es kezeleset kapjal.
7/7 anonim 

válasza:

Az ekcéma az allergia egy súlyosabb formája, tehát NEM fertőző! Olyan lehetséges, hogy az ekcéma kisebesedik, és az felül fertőződik a bőrödön, vagyis pl. gennyes lesz, de ez sem ok arra, hogy megfelelő ellátás után ne menj iskolába. Az ekcéma - általában - egész életen át elkísér, csak vannak nyugalmi szakaszai, és fellobbanó szakaszai, amikor extrém kiszáad a bőr, és viszkethet is. Bőrgyógyászati kezelés kell hozzá, utána szépen karban lehet tartani.
(Nekem is van fémallergia-ekcémám, plusz egészségügyis is vagyok, szóval tudom, miről beszélek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!