Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ekcémás vagyok menjek így...

Ekcémás vagyok menjek így iskolába?

Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy az ekcéma fertőző!

2023. okt. 1. 16:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nem lehet otthon maradni.
2023. okt. 1. 16:46
 2/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
30%
Az, de mindig nem tudsz nem iskolába menni, amikor előjön.
2023. okt. 1. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az eczema nem fertőző...
2023. okt. 1. 16:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hogy fertőző
2023. okt. 1. 16:50
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
82%
Igen, valóban nem fertőző, én is rosszul tudtam. Ergo menned kell sajnos suliba.
2023. okt. 1. 16:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valoban ekcemas lennel, akkor tudnad, h nem fertozo.

Ha pedig csak sejted, akkor el kell menni dokihoz, h rendes diagnozist es kezeleset kapjal.

2023. okt. 1. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ekcéma az allergia egy súlyosabb formája, tehát NEM fertőző! Olyan lehetséges, hogy az ekcéma kisebesedik, és az felül fertőződik a bőrödön, vagyis pl. gennyes lesz, de ez sem ok arra, hogy megfelelő ellátás után ne menj iskolába. Az ekcéma - általában - egész életen át elkísér, csak vannak nyugalmi szakaszai, és fellobbanó szakaszai, amikor extrém kiszáad a bőr, és viszkethet is. Bőrgyógyászati kezelés kell hozzá, utána szépen karban lehet tartani.

(Nekem is van fémallergia-ekcémám, plusz egészségügyis is vagyok, szóval tudom, miről beszélek.)

2023. okt. 1. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!