Vérszegénységgel valóban nem lehet repülőgéppel utazni?
Nem vagyok konkrétan vérszegény, de fordult már elő életemben, hogy javasoltak egy kis vas vagy b12 pótlást. Olyankor mindog gyorsan helyrejött. Nem volt kifejezett vérszegénység, de hát nőből vagyok.. Meg amugy sem eszek sok húst, ami pótolna amit kell.
Először utazok majd repülőn. Menjek emiatt orvoshoz megkérdezni a véleményét?
Több orvosi oldalon is olvastam. Repülés közben a nyomas különbség megváltozik, ami miatt csökken a levegő oxigén tartalma, amiből a vérszegényeknek eleve kevesebb vab (a vérszegénység miatt rosszabb oxigénszállító képesség) és ez így a szívre elég negatív hatással van.
Na nem tudom, ez mennyire érzékelhető a valóságban. Mas oldalakon meg azt írják, hogy a mai modern utasszállító gépeken ez a légynyomás eltérés ki van egyenlítve.
Ebben is szerepel a vérszegénység is, lentebb:
Illetve linkelhetek még vagy 10 db egészségügyi oldalt, ahol említik repüléssel kapcsolatban.
Köszi a válaszokat!
Hát, nem csattanok ki az energiától, de ha bármi olyan súlyos baj lenne, akkor talán csak kiderült volna már vagy lenne komolyabb tünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!