Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon sokszor fáj a hátam ez...

Nagyon sokszor fáj a hátam ez a kiváltó oka? mi segit rajta?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! az lenne a kérdésem h van egy kisfiam aki 30 kiló és mostanában sokszor emelteti magát valamint a kádba is nekem kell berakni meg a kocsiba.(6 éves autizmus spekrumzavarós) de figyelek arra h ezeket az emeléseket egyenes háttal csináljam. de mostanában nagyon fáj a átam felső része . ez izom eredetű? és ezzel hova kéne elmennem? néha szörnyen fáj
2023. szept. 28. 17:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy csak ettől fáj. A stressztől is fájhat a hátad, vagy a két dologtól egyszerre. Ha ne folyamatosan fáj, hanem hol jobban, hol kevésbé, és néha nagyon erős fájdalom, akkor az inkább stresszes hátfájás. Kifejezetten erre irányuló torna mindkettőn segít, illetve a stresszt kell csökkenteni valamilyen módszerrel. Próbálj ki olyan mozgásformát, ami ellazítja az izmaid, próbálj önmagadra időt szakítani, amikor egy kicsit egyedül lehetsz csendben, nyugiban, szedj magnéziumot, stb.
2023. szept. 28. 18:12
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ hát van stressz az életemben igy bőven ...sajnos...
2023. szept. 28. 18:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Es ulomunka eseten a helytelen hattartas is okozhatja. Erdemes utananezni a megfelelo ulesi szabalyoknak az irodaban, ha pl ilyen helyen dolgozol. Illetve lehajolva emelni sulyt (pl a gyerekedet) csak egyeney gerinccel szabad, hajlott gerinccel emeles hamar gerincservhez vezethet.
2023. szept. 29. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!