Fájdogál, beszúrkál a szívem. Nem folyamatosan de egy nap többször is egy pillanatra. Bajt jelent?
Mennyi idos vagy? Gyogyszert szedsz?
Eloszor most mar menj gasztoenterologiara mert a leggyakoribb esetben a szivuknel erzik mint referalt fajdalom, de nincs semmi a szivukkel.
Utana ha az is semmi, akkor ful orr gegeszet, szinten reszben a referralt fajdalom reszben a gege/nyelocso fajdalma miatt
Ez a refluxal meg gege/nyelocso fajdalom a vagus ideg miatt van. A nyelocso mellett fut, ha irritalja mondjuk egy reflux akkor a szivedre is kihat "palpitatio"-kent, de amit leirtal az mas, de lehet nalad igy jon ki.
Utana angiologiara, majd pulmonologia vegul.
Ha meg mindig semmi, sajnos jard meg ezt a kort meg egyszer mas orvosoknal egy masodik velemenyert.
Ha nincs semmi akkor pszichiatria, valoszinuleg pszichoszomatikus tunet szorongas okozta vagy stresz miatt. Ehhez eleg 2 hetig egy standard megallapitasi kezelesterv, Xanax 2 hetig. Ha elmulik, nem erzed, akkor mentalis eredetu. Ha nem mulik el, akkor fiziologiai.
Esetleg ami meg eszembe jut, de arra kicsi az esely szerintem..., allergia valami hetkoznapi dologra? Egy teszt nem art.
Nem tudok mast javasolni csak a tovabbi meneteket - azaz a gasztro., gegeszet, stb..
Ha ennyi ember azt mondta 0, akkor nalad van a bibi. Szerintem mentalis eredetu szorongas, ki lehet vizsgaltatni akar haziorvossal 2 hetig 0.5mg xanaxal egy fontos, szorongasos idoszakban. Ha akkor nincsenek jelen a tuneteid akkor fejben van a bokor.
7
Ha eddig nem volt gond es ennyi kivizsgalason volt tobb fuggetlen orvosnal ahova beutalo kell haziorvostol - tehat meglatogatta mar, akkor belathato, hogy nagyobb baj nem lehet max stresszelni fog.
Szerintem panikos/szorongasos az ember. Pszichiater kene most mar. Nyugalmi allapot magas pulzus es/vagy vernyomas tipikus esete a szorongasnak. En nagyon gyanitom hogy pszichoszomatikus eredetu, ezt siman le lehet ellenorizni 2 heti 0.5 mg Xanax szedessel. Ha lemegy a pulzus 70 - 75 korulire nyugalmi allapotban akkor pszichosomaticus. Ha nem, na akkor lenne gond, mert akkor somaticus a tunet.
En jartam hasonlo cipoben, magas vernyomas es pulzus nyugalmi allapotban meg amiket leirtal en is megjartam a nagy kort, pulmunologia, kardiologia holterrel, gasztroenterologia, allergologus, belgyogyaszat, beleimet megultrahangoztak. Semmi.
Es nekem azert szerteagazobb tuneteim voltak; fosas minden nap reggelente minimum 3x, aztan szaladtam a suliba fosni megint neha, a hasizmom gorcsolt mint a lonak amikor belenyomja a masikba, magas vernyomas 135/95 koruli magas pulzussal 100 korul nyugalmi allapotban, mehetne meg a lista...
Hozzateszem aludni ezzel a szivveressel remalom volt, mert csak a szivemet hallottam.
Kaptam 0.5mg xanaxot 2 hetre, es mindenem elmult 1 het alatt. Egyszeruen hihetetlen volt. Vegre normalis vagyok. Nem kell fosnom, nem faj a hasam minden reggel, rendesen elalszok. 180 fokos valtas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!