Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Heti 1 berúgás soknak számít?

Heti 1 berúgás soknak számít?

Figyelt kérdés

2023. szept. 4. 09:01
1 2
 11/15 Phoney ***** válasza:
89%

Soknak, hát mihez? Ha a lehető legtovább akarsz élni vagy egészségesnek maradni, akkor soknak, főleg, ha nem hagyod abba még aránylag fiatalon. Ha szellemileg minél inkább topon akarsz lenni, akkor is. De azt sem tudjuk, hogy mennyire rúgsz be és mennyi szesz kell hozzá.

Függőséget nem lehet ennyiből megállapítani, ezért is nem ebből diagnosztizálnak (mai pszichiátriai nevén) "alkoholhasználati zavart", hogy milyen gyakran iszol. Ez a "rendszeresen fogyasztani függőség" csak a népszerű ismeretterjesztésnek az a fajta primitív válasza, ami igaznak ugyan nem igaz, de cserébe nem áll túl messze a valóságtól, és minden hülye megértheti, ellentétben a helyes, de bonyolult válasszal. (Ilyen "közelítő buta válaszok" iskolai tankönyvekben is vannak pl. fizikából, kémiából.) A függőség kényszeres fogyasztást jelent, de azt már nehéz elmagyarázni, hogy milyen ez a kényszer és miről ismerhető fel. A pszichiáterek biztosan csak azért diagnosztizálják a dependenciát egy tucat kritérium alapján a rendszeresség helyett, mert el akarják tölteni valamivel az idejüket ;)

2023. szept. 4. 13:07
 12/15 anonim ***** válasza:
De minek berúgni? Egy csomó pénz, az ember nem emlékszik a fele történésekre, másnaposság, plusz nem is a hosszú élet titka. Szóval miért is jó?
2023. szept. 4. 19:50
 13/15 MolotovPunk ***** válasza:
Az már igen sok! Ha azt mondtad volna, hogy félévente egyszer berúgsz, vagy évente egyszer az még oké.
2023. szept. 4. 20:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk szakmához is hozzátartozhat, nem nagyon tudok úgy elképzelni djt vagy rockzenészt, hogy hétvégente ne igya magát le, vagy ne hagynáljon valami stimulánst.
2023. szept. 4. 22:06
 15/15 MolotovPunk ***** válasza:
89%
14/ Azért sokan ifjú kor után kinövik a minden hétvégente való részegedést meg bulizást. Én is kinőttem abból a korszakból és már nem is hiányzik az, hogy részeg legyek. Sört persze még szoktam inni kis mértékkel, de tömény piát már egyáltalán nem iszom. Aki viszont 30-40 éves kora után is folyamatosan szinte minden hétvégén részeg az lesz az igazi komoly alkesz. Ismerek olyan embert és nem nagyon irigylem őt! Örülök, hogy én nem lettem akkora alkesz.
2023. szept. 4. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!