Alacsony süllyedés mitől lehet a laboreredményen?
Kicsit több mint 2 hete éves rutin nagylaborban jártam.
Vvt süllyedés akkor 7 mm/óra volt.
A ref értékek 3-12 közöttiek.
Egyik magánszolgáltatónál jelentkeztem szív és érrendszeri alap vizsgálatokra, abban is volt labor.
A friss leleten a vvt süllyedés 2 mm/óra.
Bár itt a ref érték 2-10 közötti.
Mitől lehet ekkora eltérés 2 hetes különbséggel?
Visszakerestem a korábbi laborokat, 7 és 8 volt mindig:
A koleszterinem magas, elkezdtem diétázni, sok zöldség és halat eszem illetve szedek koleszterin optimalizáló gyógynövényes kapszulát. Vajon van ennek köze hozzá?
Ezt így nem lehet megmondani. Több dolog is okozhat ilyesmi, nem specifikus. De benne van a referencia értékben, így nem gondolnám, hogy panaszra adna okot.
Esetleg két hét múlva csináltass még egyet, lehet csak pillanatnyi eltérést mutat.
Köszönöm a válaszod.
Megvárom mindenképp a háziorvos véleményét is. Csütörtökig szabin van utána tud segíteni.
Semmi jelentősége nincs ezeknek a süllyedés értékeknek, ennyi variabilitása a labornak is lehet. Mind a két érték jó, betegséget egyébként is inkább a magas süllyedés szokott jelezni.
Kár foglalkozni ezzel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!