Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy vizsgálati leletet, pl....

Egy vizsgálati leletet, pl. vérvétel, ultrahang, mennyi ideig érdemes megőrizni?

Figyelt kérdés
Elsősorban a rutinvizsgálatokra gondolok.

#keketmegörzés #vérvétel, ultrahang
2023. aug. 26. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs különösebb gond, a 2. rákövetkező leletig.
2023. aug. 26. 19:20
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Személyesen amondó vagyok, hogy életed végéig. Nem lehet tudni, hogy ez a jelenlegi EESZT rendszer meddig őrzi meg elektronikusan ill. attól tartok, hogy igen nehéz pontosan visszakeresni és rendszerezni. Egy háziorvos ismerősöm említette egyszer, hogy nagyon tanulságos egy páciens leleteit évtizedekre vissza visszamenőlegesen átnézni, nagyon érdekes dolgok derülnek ki, apró figyelmeztető jelzések korán utalhatnak későbbi komolyabb eseményekre.
2023. aug. 26. 19:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak nem zavar a helyfoglalás akkor ne dobd ki soha. Nekem van egy mappám minden leletem belefér, miért dobjam ki? Akármi felmerülhet amiért jó látni mi volt régen a vérképed, stb.
2023. aug. 26. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Én meg szoktam mindent tartani. Kinyomtatva elfér az összes többi papírom mellett.

Jól össze lehet hasonlítani évekre visszamenőleg a változásokat, figyelmeztető jeleket észrevenni. Vagy csak érdekességeket.

Nekem tavalyhoz képest 1 mm-t nőtt a pupillám 😀 apró észrevétel, mégis jó volt összehasonlítani. Vagy életmódbeli változásokat összenézni (pl. Vitaminok, cukor stb).

Plusz nem tudni mikor omlik össze az eeszt rendszere. Mégha csak ideiglenesen is. Megkönnyíted az orvos dolgát ha nálad van kinyomtatva és csak odaadod neki, mintsem belépjen az eeszt-be, kikeresse és úgy nézze át. Apróság, de a mi dokijaink igazán hálásak szoktak lenni ha a kezükbe tudják venni az eredményeket és nem a gépbe kell megnézniük.

2023. aug. 26. 20:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megtartom őket.
2023. aug. 26. 20:25
 6/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
EESZT-ből mindent lementek, vagy ami nem megy fel, az be van scannelve, 2 helyen van megőrizve digitálisan. Érdemes ezeket sok évig megőrizni.
2023. aug. 26. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!