Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mire számítsak sérvműtét után?

Mire számítsak sérvműtét után?

Figyelt kérdés
Kedden (15-én) reggel műtöttek jobb oldali lágyéksérvvel. Délutánra hazaadtak, feküdnöm kell, majd 10 nap múlva kapocs-szedés lesz. A gondom az, hogy ma 19-e van és nem akar múlni a fájdalom. Alig bírok megfordulni az ágyban, felülés, séta, hasprés mind éles szúró fájdalommal jár, ami nem javul. Ha van valakinek ilyen tapasztalata, irja le, hogy ez normális? Nem kellene pár nap után csillapodni a fájdalomnak, ahogy a beépített háló körül gyógyul a seb? Nem kívül fáj, hanem valahol a mélyben belül. Mennyi időre számítsak, amig bármit is tudok csinálni majd?

2023. aug. 19. 13:33
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Ne f.ssál!

Nekem sima (nem laparoszkópos) lágyéksérvműtétem volt és 2 hétig csak görnyedve tudtam járni-kelni illetve felülés és kikelés szenvedés volt…

Kezdj el fájdalomcsillapítót szedni és jobb lesz!

Jobbulást és kitartást!

2023. aug. 19. 13:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást. Az a fő gond, hogy a feleségem szerint csak nyavajgok, most olvasott egy cikket, hogy pár nap után visszatérhetek a lépcsőzéshez is. Poénra veszi az egészet, közben meg majd beszarok az éles, szúró fájdalomtól minden mozdulatra.
2023. aug. 19. 14:01
 3/3 anonim válasza:

A feleségednek üzenem, hogy nem úgy van, ahogy a cikkben le van írva!

Laparoszkóposműtét után elképzelhető, hogy lehet lépcsőzni, de sima lágyéksérvműtét után pár nappal egy 10-15cm-es vágás után lehetetlen az, hogy fájdalom mentesen lépcsőzzön az ember!

Én 75kg testsúllyal 2 hét után voltam képes pingvin járásban utcára menni!

2023. aug. 19. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!