Az etelizesito okozhat fejfájást? Napokig nem ettem,ma kivételesen tettem a kajába es estére előjött a fejfájás.
Valószínűleg nem. Gyanúsítgatták ezzel a nátrium-glutamátot, ami bizonyos ételízesítőkben megtalálható, de nem sikerült bizonyítani kísérletekkel, hogy bármit is okozna. Egy csomó mindenben, húsban, de még az anyatejben is megtalálható egyébként természetes módon, szóval nem lenne logikus, hogy problémát okozzon.
Viszont ha túlsóztad az ételt és nem ittál eleget, a kiszáradás már okozhat fejfájást. Esetleg így lehet köze a kettőnek egymáshoz. Vagy akár egyéni érzékenység is lehet, biztosan előfordul.
DE, OKOZHAT! Sok ember érzékeny rá, az egyik fö tünete a fejgörcs.
Amit meg az elsö ír - persze, természetesen sok mindenben elöfordul, de az ételízesítökben százszoros töbémységben van jelen. A konyhasó meg a cukor is természetesen elöfordul rengeteg élelmiszerben, de ha százszoros koncentrációban teszel az ételekbe, akkor attól is bajod lest!
Az ételt normális füszerekkel - só, bors, paprika, zöldfüszerek - ízesítsd, ne füszerkeverékekkel, ettöl is jó ízüek lesznek. Persze ha hozzászoktattad magad az ízfokozókhoz, eleinte feltehetöen meg kell szokni a természetes ízeket, de pár hét után sokkal több ízt fogsz érezni, finomabb különbségeket észre fogsz venni, és sokkal ízesebbnek fogod találni, amit fözöl.
Én évtizedekig szenvedtem migrénnel, rengeteg mindent próbáltam lenne, amikor elhagytam az ízfokozókat meg minden olyan terméket, amiben van, azóta megszünt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!