Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom,hogy keves a...

Honnan tudhatom,hogy keves a gyomorsavam? Tünetei? Eves utan böfögök,es egy óra múlva eves utan úgy nezz ki a hasam mint aki nem evett.

Figyelt kérdés

2023. júl. 29. 16:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Esc3ved utan 1ora múlva éhes vagyok
2023. júl. 29. 18:20
 12/14 A kérdező kommentje:
Jav: eves utan
2023. júl. 29. 18:20
 13/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:

LUDEA és EMOZUL, mindkettő protonpumpagátló, a sósavtermelést csökkenti.

Igazából én nem is élek ilyenekkel*, meg az elmélet szerint, ha művi úton csökkentik a sósavtermelést, a szervezet "azért is" kompenzálni igyekszik és végül ugyanott van az ember.

De azt nem tudom, ilyen típusú szerek mennyivel hatékonyabbak, meg azt sem tudni, hogy az orvosod milyen szempontok alapján alapján adta ezt neked.

Viszont van olyan effekt is, amikor az ember egyre éhesebb lesz, már termelődik a sav, erre rátolunk egy kis savat (savas italt) és a gyomor feladja a saját savtermelést, szinte elmúlik az éhségérzet is. Persze, ezt azért nem lehet akármeddig művelni.

Másik effekt, amikor mondjuk vacsora után tolunk egy kis szódabikarbónát, vagy kekszet, ami ugyebár lúgos hatású bikarbonátokkal készül.

Erre a sósav és a bikarbonát reakcióba lép, szén-dioxid keletkezik, az ember álmában is felbüfög és szerencsétlen esetben a gyomorsav még a nyelőcsövet is bekarmolja.

Úgyhogy vannak ilyen érdekes dolgok.

-----------------

*Idős rokon tablettáját próbáltam tesztelni magamon, de feladtam, annyira nem kell nekem, valahogy nem is volt jó érzés.

2023. júl. 29. 20:03
 14/14 A kérdező kommentje:
Reflux miatt adta. Kerulom a szensavas italokat. Csökkentettük napi 1re.
2023. júl. 29. 20:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!