Nagymamámnak súlyos lábszárfekélye van és már bekukacosodott. Viszont olyan alacsony a vérnyomása, hogy nem élne túl egy amputációt. Mit lehetne tenni? Mik a kilátások? Történt már ilyen valaki családjában?
Nekem a bal belső bokám alatt keletkezett a seb. Mikor a bőrgyógyász orvos elkezdte kezelni, 2,5 x 1,5 cm-es volt. Sajnos későn látta az orvos /beutaló és előjegyzés szükséges/. Azt hittem magától begyógyul, mint a többi seb. Most már tudom, hogy nem. A bőrgyógyászati szakrendelésen kb. fél év alatt begyógyították. Kizárólag MEPILEX Ag ezüsttel impregnált habkötszer alkalmaztak. [link]
Az ezt fedő kötésre a kötszer Peha-haft volt.
Havonta mentem a rendelésre a kötszert feliratni.
Szerintem vérellátási problémák vannak a problémás területen. A beszűkül meszes erek nem szállítanak elég vért. Így a vér nem szállít elég oxigént, vitamint, és nem szállítja el a salakanyagot.
Ennek következtében a szövetek elhalnak.
Csak szakorvos tudja kezelni!!!
A megelőzés lenne nagyon fontos.
- Megfelelő koleszterin szint.(Napi min. 1-2 cikk savanyított
fokhagyma, vagy Bánó féle fokhagyma.)
- Megfelelő vércukor szint. (Nem fogyasztok mesterségesen
előállított édesítőszert. Korlátozom a szénhidrát bevitel egyéb
formáit.)
- Ha mégis jelentkezne a seb kb. gombostűfejnyi nagyságban
a problémás visszeres területen, azonnal alkalmazom a mepilexet.
- Ha begyógyult a seb, különböző gumírozott szorítók folyamatos használata előnyös.
- A viszeres területeket Kék Lukács sárga kenőccsel ápolom.
/ Iharosberény 0682720312 ez a gyógyszertár száma, itt lehet megrendelni./
Jobbulást kívánok.
#18:55
Azért egy fekély sem egyik napról a másikra alakul ki. Ha pedig olyan gyenge a vérkeringés, hogy elhalnak a szövetek akkor fertőtlenítheted meg tapaszozhatod egész nap, akkor is elfog kukacosodni.
Nekem konkrétan volt ilyen a családomban és leírtam mik a kilátásoka hogy kérted. De te csak feszengsz, hogy amputáció nélküli megoldást akarsz. Erre leírták neked akik ezzel foglalkoznak, hogy ilyen nincs. Látod is a rokonodon, hogy romlik az állapota... A saját szemednek nem hiszel, a hozzá értőknek nem hiszel. Akkor mit akarsz?
Igen, empatikus vagyok. De nem irántad, hanem a nagymamád iránt. Tudod, hogy milyen fájdalmai vannak? Nagyon sajnálom szegényt, hogy ilyen családja van. Hívjátok ki hozzá legalább a háziorvost. Ha mindenkit lepontozol, úgy jobb lesz a lelkiismereted? Tudod, hogy igazunk van, mégis mindenkinek adsz egy piros x-et.
Üdv: az empatikus ápoló.
Lábszárfekélybe kukac nem keletkezik. A légy lárvája a kukac.Nincs más opció.
Öreg, rossz a keringése, kevés folyadékot fogyaszt, mint általában az öregek. Az ő korában és keringése mellett csak ápolásra szorul.
Mindenképp el kell távolítani a férgeket. Egyenként,csipesszel. 3%-os hyperolos oldat ( gyógyszertárban kapható) öblögetéssel előjönnek a bőr alól is. Ezt minden nap meg kell ismételni, míg vannak élő kukacok.
A légy lárva valószínűleg megette az összes lepedéket a fekélyről, tehát az most tiszta. Most jönne az a rész, hogy hámosítás.
Ilyen rossz keringésű idős embernél tulajdonképpen a tiszta sebalapra, fájdalomcsillapításra törekszünk. Nem fog meggyógyulni a lába.A fájdalomcsillapítókkal meg óvatosan kell bánni.Csak éjszakára, hogy tudjon pihenni.
Ezek a modern kötszerek sem jók mindenkinek, van akinek begyullad tőle a bőre/fekélye.
Elég a mull lap-mullpólya használata kenőcsökkel.
Fertőtlenítők: Betadine oldat ( gombaölő is), Octenisept oldat.
10 %-os Jecorisos vazelin- hámosító tiszta alapú fekélyre.
Dermazin krém - szintén hámosító, de ezüstöt tartalmaz, fém érzékenység esetén nem használható.
Gentamicin krém- szabadon kapható, fertőzött, lepedékes fekélyre, maximum 3 hétig, mert a baci megszokja, s később már nem fog használni.
Fucicort krém- vényköteles, az egyik legjobb lepedékes, bűzös fekélyre, bár ha már szag van, kell antibiotikum is.
Sajnos elhiszem, hogy háziorvos így reagál.
Hallottam már nem egyszer, hogy azt javasolta fekélyes betegnek, hogy napoztassa a sebet, mert hamarabb gyógyul - tudnék az ilyen orvossal mit kezdeni, de sajnos bünteti a törvény.
Ápold, szeresd, míg veletek van a mama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!