Mennyi lenne 18 évesen edzés és munka mellett az ideális alvásmennyiség?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Amíg suliba jártam addig általában 7,5-8 órát aludtam, hétvégén volt, hogy 9-10 órát is.Most elkezdtem edzeni és melózni,sokkal intenzívebbek lettem ezáltal a hétköznapjaim.Jelenlev átlagosan 7 órát alszom.Szerintetek ez elég vagy kevés?Én egyenlőre kicsit kevésnek érzem.2023. júl. 15. 13:57
1/6 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy kevés? Nehezen ébredsz fel? Feszült vagy? A nap közepén elaludnál?
18 évesen még fejlődésben van a szervezeted, egy kicsit csökkenni fog az alvásigényed a közeli pár évben. De a 7 óra alvás nagyjából a minimum (nem az átlag!), ami hosszú távon egészségesnek mondható.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem mondanám, hogy nehezen kelek fel, sőt kifejezetten könnyen, viszont napközben fáradtnak érzem magam és igen néha feszült is vagyok.Az átlag kevesebb?
2023. júl. 15. 14:20
3/6 anonim válasza:
Ha tudsz aludj többet. Sokkal leterheltebb az idegrendszered. Ha meg csak 7 órát tudsz átlag aludni, akkor mindegy hogy elég vagy nem. De azt azért kétlem hogy reggel 7 től este 8 ig dolgozol, aztán 21.00-tól edzel 23.00ig, majd éjfél körül mész aludni... Szóval biztos hogy lenne lehetőséged többet aludni, de inkább a facebook, meg a tv megy esténként.
4/6 A kérdező kommentje:
Persze nyilván lenne több időm aludni, ugyanakkor nem szeretném átaludni az egész életemet ugye érted?
2023. júl. 15. 14:47
5/6 anonim válasza:
9-10 óra de a 8 az mindig leggen meg
6/6 A kérdező kommentje:
Most, hogy elkezdtem melózni ráadásul éjszakai műszakba kezdtem tegnap teljesen felborult a bioritmusom.Ma délelőtt munka után 3 órát tudtam aludni, tegnap munka előtt délután 2őt és előtte éjszaka se sokkal többet.
2023. júl. 18. 16:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!