Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » MRI (agy) kivizsgálás menete...

MRI (agy) kivizsgálás menete ? Írnátok tapasztalatot arról, hogy hogyan bírtátok ki ?

Figyelt kérdés

Olvastam róla, és egyre jobban rettegek, hogy 20 percet kell mozdulatlanul töltenem egy 60cm lyukban. Az eredménytől való félelemről nem is beszélve.... Hogyan készüljek fel rá, hogy kibírjam ? Kissé félek ilyen szűk helyeken, néha rémálmaim vannak, hogy beszorulok valahova. Mire számítsak majd ott bent ?

Köszi ha írsz tapasztalatot

2023. júl. 11. 23:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én már 3 alkalommal voltam. Túléltem. Előbb befekszel a gépbe, aztán lehet, kapsz vénásan kontraszt anyagot. Majd elmagyarázzák, hogy mi fog történni, mikor betolnak a gépbe. Nem annyira szűk.

Kattogásokat, motorhangot fogsz hallani.

Én verseket mondtam magamban. Mire felmondtam magamban a Toldi 1. énekét, már majdnem vége lett.

Becsuktam a szemem, nem foglalkoztam azzal, hogy szűk vagy tágas térben vagyok-e. Az izmaimat ellazítottam.

Tehát nem mereven feküdtem, így könnyebb volt a mozdulatlanság. Tartottam az egyenletes lélegzést.

[link]

2023. júl. 11. 23:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt fogod tapasztalni, érzékelni, hogy a gép fölötted forog, mármint a fejed körül. Csinálja a rétegképeket.
2023. júl. 11. 23:33
 3/11 anonim ***** válasza:
66%

Kontaszt anyavot fogsz kapni a kezedbe, amit melegségként fogsz érzékelni.

De nem lesz 20 perc. Betolnak, a gép forogni fog. Kibírható.

2023. júl. 11. 23:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Kontraszt anyagot tuti hogy kapok ? Koponya MRI-nél mindig adnak ? Gyakori egyoldali fejfájás miatt csinálják a vizsgálatot.
2023. júl. 12. 00:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is koponya MRI volt. Adtak igen.
2023. júl. 12. 02:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nagyon nehezen. 26 perc volt,kontrasztanyagos agykoponya mri.

Járt a lábam,mint akit ráz az áram.

2023. júl. 12. 02:45
 7/11 anonim ***** válasza:

6 vagyok. Pontosítok. Szóval 20 perc volt natúran, majd kihúztak,kaptam kontrasztot,és még 6 perc volt.

Direkt megkérdeztem,mennyi idő még.

2023. júl. 12. 02:46
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
Nekem is volt koponya MR. Én nem kaptam kontrasztanyagot. Becsuktam a szemem alatta és próbáltam mindenfélére gondolni közben. Rossz volt, de ki kehet bírni.
2023. júl. 12. 06:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Jót pihentem ez alatt.
2023. júl. 12. 08:23
 10/11 anonim ***** válasza:
48%

Nem biztos hogy kapsz kontrasztot akkor se ha úgy van a beutalódon.

Szó szerint a vérvétel félelmetesebb mint egy mri. Befekszel, nehany helyen szokott menni zene is es abbol tudod szamolni kb az idot.

Viszont ha barmi!! gond van, a kezedben ott lesz egy pánikgomb. Ha megnyomod, azonnal kiszednek

2023. júl. 12. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!