Miért szúrhat a bal oldalam?
Sziasztok,
Úgy kezdődött, hogy 2 nappal ezelőtt a szokásos túrámat teljesítettem a kora reggeli órákban. Mikor hazaértem, megpihentem, pár órára rá egy tompa, kissé szúró fájdalomra lettem figyelmes a bal.o-i lágyékomnál, úgy a nemiszervem fölött pár centivel. Nem kibírhatatlan, és egyáltalán nem erős fájdalom, illetve nem is mindig jelentkezik, csak ha úgy veszem a levegőt vagy a testhelyzetem által kissé feszülök. Hasmenésem, hányingerem nincs, duzzanatot pedig nem figyeltem meg a szervemen és annak környékén...Tudom nem doki jó eséllyel senki itt, de kíváncsi lennék, hogy volt-e valakinek hasonló, esetleg tippje, segítsége e témában?
Ha ez számítana, 21/F
Nagyon köszönöm!
Ha sportolás közben vagy után fáj a bal oldalad, az valószínűleg a léped miatt van. Sport közben a vér gyorsan távozik a lépből az izmokba, utána pedig az oxigénhiányos vörösvértestek visszakerülnek a lépbe elbontás céljából. Ezekben az esetekben a lépnek keményebben kell dolgoznia a szokásosnál, ezért érzel fájdalmat.
Bemelegítéssel elkerülheted.
Valszeg mozgásszervi probléma. Van ott egy inszalag, ami az L4 L5 csigolyán lévő izmokhoz megy.
Gyakorlatilag a combközelítést (addukció) végző izomrendszer lehet érintett. Ezt ki tudod tesztelni terheléssel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!