Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért szúrhat a bal oldalam?

Miért szúrhat a bal oldalam?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Úgy kezdődött, hogy 2 nappal ezelőtt a szokásos túrámat teljesítettem a kora reggeli órákban. Mikor hazaértem, megpihentem, pár órára rá egy tompa, kissé szúró fájdalomra lettem figyelmes a bal.o-i lágyékomnál, úgy a nemiszervem fölött pár centivel. Nem kibírhatatlan, és egyáltalán nem erős fájdalom, illetve nem is mindig jelentkezik, csak ha úgy veszem a levegőt vagy a testhelyzetem által kissé feszülök. Hasmenésem, hányingerem nincs, duzzanatot pedig nem figyeltem meg a szervemen és annak környékén...Tudom nem doki jó eséllyel senki itt, de kíváncsi lennék, hogy volt-e valakinek hasonló, esetleg tippje, segítsége e témában?

Ha ez számítana, 21/F

Nagyon köszönöm!

2023. júl. 5. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha sportolás közben vagy után fáj a bal oldalad, az valószínűleg a léped miatt van. Sport közben a vér gyorsan távozik a lépből az izmokba, utána pedig az oxigénhiányos vörösvértestek visszakerülnek a lépbe elbontás céljából. Ezekben az esetekben a lépnek keményebben kell dolgoznia a szokásosnál, ezért érzel fájdalmat.

Bemelegítéssel elkerülheted.

2023. júl. 7. 11:44
 2/5 A kérdező kommentje:
#1, Köszönöm, igen-igen, ezt tudtam, illetve éreztem már olyan fajdalmat nagyritkán, de ez más kicsit. Hétfő óta fennáll... 😅
2023. júl. 7. 12:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Kicsit lentebb érzed mint a lépfáhdalmat? Lehet húzódás is akkor.
2023. júl. 7. 16:41
 4/5 A kérdező kommentje:
#3, Úgy-úgy, igen! Lentebb, a medencelapát és a nemiszerv között, ahová a here olykor felvándorolhat... Nyomásra nem fáj, csak ha hirtelen mozdulat vagy erőteljesebben lépek fel vagy le valahová, egy nagyon rövid időre, de belenyilal.
2023. júl. 7. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Valszeg mozgásszervi probléma. Van ott egy inszalag, ami az L4 L5 csigolyán lévő izmokhoz megy.

Gyakorlatilag a combközelítést (addukció) végző izomrendszer lehet érintett. Ezt ki tudod tesztelni terheléssel

2023. júl. 8. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!