A TB-t kötelező fizetni?
Tárgyilagosan: igen, kötelező fizetni, adók módjára behajtható.
Magánvéleményem: rendkívül inkorrekt, hogy így van. Személy szerint 20 éve vettem igénybe utoljára állami egészségügyi szolgáltatást. Ha szükséges, -szerencsére ritkán- akkor magán ellátást választok. Számomra az elmúlt 20 év ablakon kidobott pénz.
6-os! Neked ezt dobta a gép.
Más lehet, hogy betegesebb, és 5 percenként orvosi ellátásra szorul. Neki nem lenne kidobott pénz.
Engem volt, hogy 12 évig nem látott a háziorvosom. Fizettem ez alatt a 12 év alatt is az egészségügy fenntartásáért járulékot (vonták a béremből).
Ma már mindenféle bajom van (36 évnyi munkában megfáradtam). Nem igen tudnám maszekban megfinanszírozni a kezeléseimet. Lassan eljutunk oda, hogy még ellátást sem kapunk, mert nem lesz aki elásson.
Kedves 7-es! Éppen ezért gondolom úgy, hogy a tb csupán egy opció legyen.
Aki fizeti, kapja meg érte az ellátást! De ne kötelezzenek rá senkit!
"Aki fizeti, kapja meg érte az ellátást!"
Miként tennél igazságot? Ha 3 hónapig fizettem, akkor lássanak el? Vagy hogy képzeled ezt a gyakorlatban?
Én 27 évig folyamatosan dolgoztam, majd állástalan lettem. Ugyanúgy csak 90 napig kaptam álláskeresési járadékot, mint az, aki 4 évig dolgozott előtte.
Így már érthető a kérdésem lényege...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!