1-2 alkalom szolárium káros ?
Első, valószínűleg még 40 éves sem vagy. :)
Tudod hányan jönnek hozzám, hogy segítsek, mert olyan csúnyán öregszik a bőrük? Száraz, ráncos, foltos. A mélyebb beszélgetés során kiderült, hogy bizony a szolárium, napozás sem maradt ki sosem az életükből. Ami nem gond, de a fényvédelem, legyen az szoli vagy nap, nagyon fontos. Bőrtípustól függően minimum SPF 30, de inkább 50, mert erős UV sugázás esetén, vagy közvetlen kitetti a bőrünket kétóránként újra kell kenni.
De persze megértelek téged is, mert én is így gondolkodtam még 10 éve, mielőtt szakmát váltottam és kicsit belemélyedtem a dolgokba.
Túlzásba vinni nem szabad, feketére azért ne szolizd magadat. Nyár elején én is elmegyek pár alkalommal, hogy ha beköszönt a jóidő, akkor ne égjek le rögtön.
Az sem egészséges, ha az ember egész nyáron bent ül a házban és az árnyékban, és nem éri nap.
Meg legalább van az embernek egy kis egészséges színe.
Ha ennyire káros lenne, már rég betiltották volna (lásd.: édesítőszer a napokban kavart port, mivel rákkeltőnek minősítették)
Nyilván 1-2 alkalomtól semmi bajod nem lesz, de teljesen felesleges.
A gyakori szoli igenis káros, persze nem azonnal jelentkezik majd a káros hatás, hanem 5-10-15 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!