Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet mondani egy otthonba...

Mit lehet mondani egy otthonba került beteg embernek?

Figyelt kérdés

Erőlteti a család hogy látogassam meg és vigyem be a dédunokát is.

Nagyon rosszul viselem lelkileg az ilyen dolgokat, agyvérzés és féloldali bénulás, járásképtelenség áll fenn,ami valószínűleg javulni nem fog. Hirtelen történt,előtte teljesen egészséges volt.

Értelmileg is néha zavaros, nehezen lehet érteni a beszédét. Ennyit tudok, de nem tudok felkészülni a látványra.

Nem szeretnék sírni se. Annyira nem szoros a kapcsolat de mégis megvisel.

Mit lehet ilyenkor mondani?

A hogy vagy szerintem ostobaság. Mosolyogva köszönni mintha mi se történt volna nem szintén érzéketlenség? Szomorú arccal sajnálgatni se tartom jónak, abból csak sírás lesz mindenki részéről. Mosolyogva mesélni a gyerekről olyan mintha nem vennék tudomást az állapotáról.

Segítsetek nem vagyok a szociális dolgokban erős. :(

Jól akarom csinálni.

2023. júl. 2. 09:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi mosolyogva mentünk be apósomhoz mindig annak idején. Vittük a 4 éves unokat is. Bár én belül mindig sírtam, de neki jókedvet vittünk be.

Sajnos 24 órás ápolásra szorult, éjjel is kiment a konyhába, ételt melegíteni a gazon, amit aztán nem zárt el.

Amikor kijottunk tőle én mindig sírtam egyet. De amikor ott beszélgettunk, ő is felvillanyozodott tőlünk.

2023. júl. 2. 09:40
 2/3 anonim ***** válasza:

A hogy vagy nem ostobaság. Egy alkalom, hogy ha panaszkodni akar, hogy elromlott a klíma és két hete nem sietnek a szereléssel, hogy nem kapott inni, stb., akkor elmondhassa.

Nem úgy kell mosolyogva köszönni, hogy nem veszel tudomást az állapotáról, hanem hogy örülsz, hogy látod és végre tudtok beszélgetni, végre jobban van ahhoz, hogy már nincs kórházban.

A sajnálgatás szerintem sem helyénvaló a szeretteink felé.

Ha látod, hogy érdekli, kérdez, akkor igenis mesélj mosolyogva a gyerekről, mert jó érzésekkel tölti el, talán eszébe jut a saját gyerekkora vagy amikor még kisebbek voltak a gyerekei. Ez gyógyít.

2023. júl. 2. 10:04
 3/3 anonim ***** válasza:

A dédunokát BIZTOSAN NEM vinném be, neki ott semmi keresni valója.

Engem bevittek anyához 11 éves koromban, gyakorlatilag sokként ért, ami az osztályon fogadott, pedig az nem is krónikus betegekre specializálódott részleg, csak láttam 3-4 lerobbant idősebb embert, meg egyet aki mindig kiabált.

2023. júl. 2. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!