Miért van ennyire bedagadva méhcsipés után ?Ez allergia lehet?
Tegnap reggel megcsipte a bal mutató ujjam egy méhecske.Szinte azonnal ki is húztam a fullánkját.Azonnal el is kezdett duzadni.Viszont most egy nappal később nagyon durván be van dagadva az egész kézfejem.viszket sajog,tűz forró az egész.
Csipés után kb 2óraval később kálciumot vettem be.Be kentem fenistélel,tettem rá ecetes vizes borogatást is.
A duzanat mégsem megy lentebb.
Ez allergia lehet?
Mivel hétfőtöl új melóhelyem lessz igy ott valószinű lessz orvosim is igy elég gáz!Főleg hogy még az ujjaim is már szinte zsibbadnak és a túlzott dagadástól szinte már alig hajlanak!
Nyilván allergia. Ha távoli tüneteid nincsenek, akkor ez még a nem súlyos kategória: nagy helyi reakciónsk nevezik.
A kalcium nem hat az allergiára.
Antihisztamint esetleg találhatsz otthon, vagy lehet a gyógyszertárban kapni kis kiszerelést recept nélkül, azt vegyél be. Hűtsed még egy kicsit, és emeld meg, vagy ha teheted heveréssz, hogy az ödéma tudjon csökkenni. Ha lógatod, az tovább növeli a dagadást. Sajnos kell pár nap, míg visszahúzódik. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!