Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A magas sav tartalmat hogyan...

A magas sav tartalmat hogyan lehet házilag kezelni? Mi okozhatja a magas savat?

Figyelt kérdés
Én szódabikarbónás vizet iszok, utána jobban érzem magam, viszont nem mindig tartós az eredmény. Olykor előfordul, hogy magas, de ez ritka.
2023. jún. 25. 17:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Zöldség-gyümölcs, de inkább zöldség. Nézz utána a lúgos kémhatású ételeknek, italoknak. A magas víztartalmúak általában ilyenek, viszont amik vizet vonnak el, azok nem.
2023. jún. 25. 17:50
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Kevesebb szénhidrátot kell enni. Főleg a cukros, a kelt dolgok és a tészták viszik fel. Ha mégis magas, akkor 1 kanál citromlé kis vízzel. Az lúgosít.
2023. jún. 25. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
Sok oka lehet pl ételek, italok ,anatómiai eltérések. Ha nem múlik gyomortükrözés kell.
2023. jún. 25. 18:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Citromlés (természetes) víz tényleg nagyon jó!
2023. jún. 25. 18:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
a szódabikarbónát pedig el kell felejteni, mert leeht ott helyben hoz egy kis enyhülést, de a szervezeted érzi hogy lúgosabb lett a gyomortartalom és mégtöbb savat kezd termelni
2023. jún. 25. 19:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szódabikarbónával könnyen okozol magadnak fekélyt.

Felviszed a gyomorpH-t --> a fősejtjeid méginkább savat fognak termelni --> helyileg még alacsonyabb lesz a gyomorph-d, amitől már nem lesz elég a védőréteg, kifekélyesedik a gyomor. Fájdalom, fekete széklet, kávézaccos hányás stb.

2023. jún. 25. 19:25
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
háziorvos ír fel protonpumpagátlót ami csökkenti a savtermelést, és gyomorbevonót ami védi a falát az irritációtól
2023. jún. 25. 19:28
 8/11 anonim ***** válasza:
igaz az már nem házi, ezt elnéztem a kérdésben régebben szukralfátot szedtem, az is ilyen bevonó jellegű volt de azt hiszem már nincs. mondjuk nekem azóta a reflux is javult. néha chlorella alga tablettát szedtem, mintha az is segített volna kicsit
2023. jún. 25. 19:29
 9/11 anonim ***** válasza:
47%
nagy dózisban kell fehér akác virág teát inni
2023. jún. 25. 22:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
2023. jún. 26. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!