Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mospilan és Amistar gombaölő...

Mospilan és Amistar gombaölő veszélyes emberre?

Figyelt kérdés

Kezeltem növényeket ma Mospilannal, sajnos nem figyeltem eléggé és sok ment a kezemre. Maszkot nem használtam (nem tudom kellett e volna)

Amistart a Mospilan előtt kevertem ugyanabba az üvegbe, ma tönkre ment a fújós üveg feje, apukám akarta megcsiálni és a flakon fejét bekapta.. Utána momdtam neki, hogy növényvedo szeres volt. Aztmondta nem nyelte le.

Lehet bajunk? Egyébként az amistar és mospilannal kell maszkot használni?

Köszönöm.

2023. jún. 22. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:
23%

Ártalmatlan, csupán kiírtja a láthatatlan , parány élőlények felét amivel érintkezik.

Tudtad ,hogy a bélrendszered tele van ilyen parány lényekkel?

Pillanatnyilag nem lesz bajotok, semmi tünet. Vajon egy tíz év múlva kialakuló betegségnek adhatta-e a kiinduló alapot ?

Na ezt nem lehet bizonyítani.

Álmos könyv szerint élőlények írtására kitalált mérgekkel való kapcsolat nem hoz szerencsét!

2023. jún. 22. 21:11
 2/3 anonim ***** válasza:
50%
Hát elvileg maszk nem kell, kesztyű igen.
2023. jún. 22. 21:33
 3/3 anonim ***** válasza:
A gombaölő rész jellemzően májkárosító, hosszú távon májrák. Ezekhez azonban folyamatos felelőtlen kezelés kell. Ha akarsz valami májvédőt akkor Máriatövis készítmény. Persze nem úgy véd, hogy egy stampedli gombaölőre egy tabletta, hanem kisfokú mérgezésnél talán megment néhány májsejtet.
2024. júl. 27. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!