A halottvizsgálati bizonyítványról kap másolati példányt a háziorvos?
Akkor bővebben: a halál lakáson történt. Az ügyelet lett értesítve, az ügyeletes orvos állította ki a Halottvizsgálati Bizonyítványt.
Mivel az elhalálozott nem volt idős és nem lehetett megállapítani, hogy mi a halálának oka, beszállították a patológiai intézetbe.
Ha ez történt, a Patológiai Intézet vagy a Halottvizsgálati Bizonyítványt kiállító ügyeletes orvos küld egy példányt a háziorvosnak?
Ha nem kerül az elhunyt patológiai intézetbe, ugyanez a kérdés, hogy a háziorvos kap másolatot a Halottvizsgálati Bizonyítványról?
Köszönöm.
A kérdésem azért tettem fel, mert szükségem lett volna a Halottvizsgálati Bizonyítványra, mivel nem én temettettem el az elhunyt rokont, de tőlem kérte a bank életbiztosítás miatt. Felhívtam az elhunyt háziorvosát, aki azt mondta, nála nincs példány. Nem hittem neki, a már említett dolog miatt, hogy a Halottvizsgálatin rajta van a neve és egyéb adatai, gondoltam ebből, hogy "automatikusan" kapott egy példányt, de nekem nem akart adni hiteles másolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!