Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tegnap osztálykirándulás...

Tegnap osztálykirándulás közben az erdő szélén találtunk vad bogyókat. Jól bezabáltam belőle mert finom volt, viszont most reggel nagyon csikar és megy a hasam. Lehetséges hogy a bogyótól? (Többen is ettek belőle , nekik nem megy a hasuk)

Figyelt kérdés

6 orakkor borzalmas hascsikarásra ébredtem, azóta a WCn ülök. Nagyon fáj a hasam :(

Többiek ma várlatogatásra mennek én viszont valószínűleg a szálláson maradok majd fosni ;(

2023. jún. 8. 07:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Bocsi, 4 es vagyok, semmi baj, csak azt akartam elkerülni, hogy az illető esetleg kitalált dolgot írjon. De már megnyugodtam.
2023. jún. 8. 23:11
 12/16 anonim válasza:
0%
És szerintetek, hány ember van itt, aki elsőre bevesz ilyen történeteket? Na?
2023. jún. 9. 05:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Tanulság: ha nem akarsz hasonló "bajt" legközelebb (fosás, hányás), akkor ne zabálj be ilyesmiből.
2023. jún. 9. 10:11
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A jó gyomrok általában nem bírják az ilyet...
2023. jún. 9. 10:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyi a probléma, hogy ennyi erővel mind meghalhattatok volna.
2023. jún. 9. 11:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az ilyesmi nem játék. A csipkebogyót/csitkenyét/hecsedlit (melyik tájegységen hogy nevezik) pl. meg lehet enni, bár igazán a fagyok után puhul (tehát minden más gyümölccsel ellentétben november-decembertől az igazi), de a mindenféle bogyók zömét nem.

Ugyanez igaz a gombára. Aki nem ismeri, ne egye. Én a tyúkgombát (szegfűgomba), vargányát, őzlábat, meg az őzlábgalócát, rókagombát, galambicát (meg még pár fajt) megismerek, a többit nem szedem, vagy ha mégis, akkor elkülönítve, és irány a gombavizsgáló.

A bogyókra ugyanez igaz. Ha - ahogy írtad - bezabálsz belőlük, akkor bizony benne van minden a pakliban a kiadós fosás-hányástól (érzékeny gyomrúaktól bocs, amiért így kerek-perec kiírtam) a gyenge kábítószerezettség-érzetet idéző delírikus állapoton (ha olyan a gombában levő toxin) át egészen a halálig.

2023. jún. 15. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!