5 éve nem kezeltetem a PCOS-m lehet bajom, ha soha nem kezeltetem, nem szedek rá gyógyszert stb??
Ha párosul mellé IR, túlsúly, akkor cukorbetegség, magasvérnyomás alakulhat ki, amiknek később komolyabb szövődményei lehetnek.
Ha összefoglaljuk rövidebb ideig fogsz élni.
Az is kérdés szeretnél-e még szülni. Ha folyamatosan sok-sok tüsző indul érzésnek hamarabb kimerülhetnek a petefészekek, 40-hez közel esélyed se lesz saját gyerekre.
Ha nem szeretnél már gyereket, nem társul semmi egyéb probléma, csak a pplicisztás petefészek van, esetleg androgén túlsúly azzal valószínűleg nem fog történni semmi. Mondjuk lehet összességében akkor is optimálisabb lenne legalább fogamzásgátlóval kordában tartani a hormonokat.
Az nem érdekel ha kevesebb ideig élek, amúgy sem akarok élni.
Kérdésem az lenne hogy tünete e az hogy napi szinten mosnom kell a hajam mert 24óra után bezsírosodik.?
Hogy okozhat e depressziót?
Neten találtam ezt:
"A kezeletlen PCOS amellett, hogy megnöveli a méhtestrák kockázatát, terméketlenséget, korai vetéléseket és lepényi rendellenségeket okozhat, valamint olyan pszichés problémákkal is együtt járhat mint a depresszió, a szorongás, a bipoláris-, evés- vagy alvászavar."
A depresszió és szorongás régóta az életem része.
Nem szeretnék fogamzásgátlót szedni, főleg úgy hogy nem élek nemi életet.
Tudom hogy nem lehet gyerekem.
És a 30hoz vagyok közelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!