Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 5 éve nem kezeltetem a PCOS-m...

5 éve nem kezeltetem a PCOS-m lehet bajom, ha soha nem kezeltetem, nem szedek rá gyógyszert stb??

Figyelt kérdés
2023. jún. 7. 06:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha párosul mellé IR, túlsúly, akkor cukorbetegség, magasvérnyomás alakulhat ki, amiknek később komolyabb szövődményei lehetnek.

Ha összefoglaljuk rövidebb ideig fogsz élni.

Az is kérdés szeretnél-e még szülni. Ha folyamatosan sok-sok tüsző indul érzésnek hamarabb kimerülhetnek a petefészekek, 40-hez közel esélyed se lesz saját gyerekre.

Ha nem szeretnél már gyereket, nem társul semmi egyéb probléma, csak a pplicisztás petefészek van, esetleg androgén túlsúly azzal valószínűleg nem fog történni semmi. Mondjuk lehet összességében akkor is optimálisabb lenne legalább fogamzásgátlóval kordában tartani a hormonokat.

2023. jún. 7. 07:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Az nem érdekel ha kevesebb ideig élek, amúgy sem akarok élni.

Kérdésem az lenne hogy tünete e az hogy napi szinten mosnom kell a hajam mert 24óra után bezsírosodik.?

Hogy okozhat e depressziót?

Neten találtam ezt:

"A kezeletlen PCOS amellett, hogy megnöveli a méhtestrák kockázatát, terméketlenséget, korai vetéléseket és lepényi rendellenségeket okozhat, valamint olyan pszichés problémákkal is együtt járhat mint a depresszió, a szorongás, a bipoláris-, evés- vagy alvászavar."

A depresszió és szorongás régóta az életem része.

Nem szeretnék fogamzásgátlót szedni, főleg úgy hogy nem élek nemi életet.

Tudom hogy nem lehet gyerekem.

És a 30hoz vagyok közelebb.

2023. jún. 7. 07:32
 3/3 anonim ***** válasza:
A PCOS gyakran társul ir-rel meg pajzsmirigy alulműködéssel, ezek pedig okozhatják az említett tüneteket.
2023. jún. 7. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!