Merckformin XR-t mikor kell szedni, reggel vagy este?
Az XR lassú felszívódású verzió, pont az a lényege, hogy a simával szemben nem kell szétszedni reggel-estére, hanem bevehető egyben (és így a mellékhatások is enyhébbek).
Ettől függetlenül te az orvos által elmondottak szerint szedd, de a 2000 nekem "picit" brutálisnak hangzik.
Igen, én is ezt olvastam, és ezért is bizonytalanodtam el, de aztán én is úgy voltam vele, hogy ha az orvosom azt mondta, hogy reggel-este, akkor legyen úgy... ma szedtem be először reggel egy fél tablettával, és egész nap nagyon rosszul voltam, gyenge voltam, hányingerem volt, émelyegtem. Eddig a többi alkalommal amikor este vettem be nem voltam ennyire rosszul, ezért is írtam ki ezt a kérdést.
Az orvos szerint nagyon rosszak az inzulin értékeim, és nagyon nagy súlyfeleslegem van, ezért mondta, hogy 2000 mg-ot kellene majd szednem naponta. Fú, mire oda eljutok, istenem.. Még csak 750-nél tartok de már ma is nagyon rosszul voltam. A diétát tartom mellé.
Hát nem tudom, nekem is rosszak az értékeim, és baromi nagy súlyfeleslegem van - de 500-ast szedek az XR-ből, és szinten tart.
Én nem emelném tovább az adagot a helyedben addig, amíg 1-2 hónap elteltével nincs egy kontroll az inzulinszintedről. Pláne, ha ilyen rosszul vagy tőle. (Megértem egyébként, én két éve egyszer abba is hagytam a mellékhatások miatt, de az én orvosom is idióta, és nem ad mást helyette...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!