Az agyhártyagyulladás ellen pedig van oltás. A Lyme kór ellen nincs, de ez viszont antibiotikummal kezelhető.
2023. máj. 21. 15:04
2/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rá beoltva, de ha esetleg az lenne ha egyáltalán ment belém kullancs, akkor az halálos?
2023. máj. 21. 15:08
3/12 anonim válasza:
Talán, akkor nem ártana beoltatni magad.
Az esetek egy kis hányadában okoz a vírus komolyabb tünetet, de akkor rendesen bele lehet halni.
2023. máj. 21. 15:10
4/12 anonim válasza:
Szerintem ritka, hogy bajod legyen. De amúgy szerintem nehéz nem észrevenni a kullancsot magadon. Mármint, hazamész, leveted a ruhádat, átnézed magadat, észreveszed ha mászik rajtad egy bogárka.
2023. máj. 21. 15:35
5/12 anonim válasza:
Nem attól halálos hogy belédmegy.
Időben kiszedheted.
Ha sokáig benned van és fertőzött, akkor ugye átadja a cuccot.
A vírustól beteg leszel, de nem halálos 100 % ban. Csak kb. annyira mint mondjuk közlekedni.
Heveréssz nyugodtan, aztán nézd át magadat.
2023. máj. 21. 16:19
6/12 A kérdező kommentje:
Eddig nem találtam semmit, remélem így is marad. Köszönöm a válaszokat!😊
2023. máj. 21. 16:20
7/12 anonim válasza:
Bárhol előfordulhatnak rétektől kezdve erdőkön át, akár strand zöld terület is! Nem árt kullancsriasztót használni és átnézni a testünket tükörben természetben járás után.
2023. máj. 21. 18:00
8/12 anonim válasza:
Én ajanlanám a kullancs-encephalitis elleni védőoltást Önnek és mindenki másnak aki szeret túrázni és kint "heverészni". Ha beoltatja magát, akkor a kis eséllyel elkapott, de drasztikus lefolyású fertőzött hányadba még véletlenül sem fog beleesni ha megcsípi egy kullancs.
2023. máj. 21. 19:32
9/12 A kérdező kommentje:
Tervezem beoltatni magamat de addig mehet belém kullancs véletlen.
2023. máj. 21. 20:42
10/12 anonim válasza:
Az elmúlt X évben is mehetett volna beléd véletlen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!