Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért ilyen a körmöm?

Miért ilyen a körmöm?

Figyelt kérdés

A bal kezemen a középső és gyűrűsujjamon nagyon fura a körmöm. A középsőn még rááadásul puhább is mint a többi. A másik kezemen teljesen rendben van mindegyik körmöm... nem értem.

Bal: [link]

Jobb: [link]

Kezdjek aggódni? Nagyon aggódós vagyok ilyenkor, hogy esetleg valami komoly bajom van.

2023. máj. 19. 09:29
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Nem kellene rágnod a körmödet. És némi kézápolási rutint is be kellene iktatnod.
2023. máj. 19. 09:34
 2/5 A kérdező kommentje:
A rágás tudom rossz szokás, de nem értem akkor hogy a jobb kezemen mégis miért nem ilyen? Azt is ugyan úgy szoktam sajnos néha rágni. De az mégis teljesen normálisan néz ki.
2023. máj. 19. 09:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet más “technikával” rágod azt a kezed és sérült a köröm vagy netán valamit fogtál és attól lett olyan.

A bőrödet is ahogy látom jobban harapod/tépkeded a bal kezeden, amiatt is piros mert ott gyulladt.

Nem halálosak ezek a dolgok, de legegyszerűbben úgy tud meggyógyulni, ha abbahagyod a köröm-bőr rágást.

2023. máj. 19. 10:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Ertem, koszonom. Az a baj sokszor eszre se veszem. Csak rajta kapom magam hogy csinalom aztan akkor abbahagyom de az meg keso. Pl elmegek moziba nezem a filmet es 1 ora mulva azon kapom magam hogy ragom a kormom. De mar iskolas korom ota kuzdok ezzel. Ez elmult idoben ert nemi stressz megnehez idoszak, de akkor is csinaltam mikor jol voltam. De megprobalok jobban odafigyelni.
2023. máj. 19. 10:06
 5/5 anonim ***** válasza:
En is ragom a kormom, nekem sokkal durvabb, nemtudom mit csodalkozol ezen
2023. máj. 19. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!