Nem írják sehol, hogy mikor kell bevennem?
Sziasztok,
Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de el kellett kezdenem szedni egy Ramipril nevű vérnyomáscsökkentőt. Ma írták fel. A probléma csak azzal van, hogy sem az orvos, sem a gyógyszertáros nem mondta, hogy ezt mikor kell bevenni? Akkor ezt én döntöm el, hogy nekem mikor lenne jó? Vagy csak valahol elcsúszott a tájékoztatás és inkább kérdezzek rá az orvosnál?
A gyógyszer szedése
- Mindennap, ugyanabban az időben, szájon át vegye be a gyógyszert.
- Egészben, folyadékkal nyelje le a tablettát.
- Ne törje vagy rágja össze a tablettát.
"furcsállom, hogy nem írják sehol, hogy nekem ekkor vagy akkor ajánlott bevenni."
Idézem:
-Mindennap, ugyanabban az időben, szájon át vegye be a gyógyszert.
Ne haragudj de te szellemileg visszamaradott vagy, vagy nem vagy képes értő olvasásra? Le van írva a gyógyszer tájékoztatóján és az interneten is megtalálható 1 perc keresés után. A mondat azt jelenti hogy bármilyen időpontban beveheted csak másnap, harmadnak stb... ugyanabban az időpontban vedd be. Például ha hétfőn Te reggel 9-kor veszed be akkor kedden is reggel 9-kor kell, majd szerdán is reggel 9-kor és így tovább. Ha azonban úgy döntesz hogy hétfőn délután 4-kor veszed be, akkor kedden is délután 4-kor kell és így tovább.
Teljesen egyéni preferencián alapul épp ezért nem fognak egzakt időpontot megadni (plusz feltételezik hogy valamennyi IQ szorult a kedves gyógyszerhasználóba, bár ez a kritérium nem minden esetben teljesül), mivel a gyógyszergyártó sem tudja hogy személy szerint neked a délután 4-es időpont alkalmasabb mint a reggel 9-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!