A gyógytornászok minden egyes izomnak tudják az eredését, tapadását, működését?
Figyelt kérdés
Itt főleg a kisebb izmokra gondolok, pl. alkar izmok, kézfej izmai, lábszár izmai,stb.2023. ápr. 20. 18:50
A kérdező szavazást indított:
Igen, minden izmnak
Nem, csak a főbb izmokat
19 szavazat
1/10 Ypszilon1980 válasza:
Igen, kell tudni, különben hogyan tornáztatna?
2/10 anonim válasza:
A főbb izmoknak még én is tudom tapadását, eredését 2 év egészségtudományi egyetem elvègzése után. Pedig nem gyógytornàsz szakon vagyok.
Most akkor lehetnék gyógytornász?
5/10 anonim válasza:
Amikor vizsgáznak belőle, mindet kell tudniuk. Nyilván a nem használt tudás megkopik, ha valaki csak egy szakterülettel foglalkozik hosszasan.
6/10 anonim válasza:
Természetesen,ahogy az orvosnak is .
7/10 anonim válasza:
Egy jó gyógytornász többet tud mint egy reumatológus. tapasztalat.
8/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdem, mert voltam gyógytornásznál, és egy izom tapadását kérdeztem, és elővett egy anatómia atlaszt, és kikereste.
2023. ápr. 21. 10:50
9/10 anonim válasza:
Igen, meg kellett tanulni minden izomnak és szalagnak az eredését-tapadását és működését. Viszont olyan tudás ez is mint bármely másik, ha nem használja aktívan az ember akkor elkopik, a kisebb vagy kevésbé használt izmok eredése-tapadása könnyen elfelejtődik, ilyenkor szerintem teljesen természetes ha előveszi az atlaszt és ott ellenőrzi magát.
10/10 anonim válasza:
Tudom, hogy ez szakszerűtlennek hathat, de valójában az a jó szakember, aki utánanéz, ha egy kicsit is bizonytalan. Tudta, hol kell megnézni, tudta értelmezni amit olvas. Nem az a lényeg, hogy valaki mindent fejből tudjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!