Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért lehetetlen állami...

Miért lehetetlen állami kórházi szakrendelésre bejutni ? Több hónap várakozási idő. Régen minden héten lehetett menni rendelés időben.

Figyelt kérdés

2023. ápr. 19. 08:14
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Kevés az orvos. Az állam meghatározta, mennyi beteg fogadása után fizet egy nap.
2023. ápr. 19. 08:23
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Mert ha nem tűnt volna fel, másfél évtizede csak vonják el a forrásokat az egészségügyből. Az orvosok egyre kevesebben vannak, őket is mindenféle fondorlatos trükkel próbálják az állami rendszerben tartani, de sokuk már rég kiment külföldre, vagy egyszerűen pályát váltott. Kevesebb az orvos, kevesebb idő jut a szakrendelésekre, ebből egyenesen következik, hogy többet kell azokra várni. Meg ugye a technikai felszereltség is hagy kívánni valót maga után, vannak olyan vizsgálatok, amiknek a kiértékelésére, vagy elvégzésére másik intézménybe kell menni.

Egyébként azért régen sem volt tökéletes a rendszer, de ennyire azért nem volt drámai a helyzet. Bő egy évtizede viszont hanyatlik az egész. Most mondjam azt, hogy amikor én másfél éve kórházba kerültem, még a nővérhívó sem működött az ágyamnál? Fel nem kelhettem, kérdeztem, hogy mi van, ha valami gáz van? Hogyan jelezzem? A válasz annyi volt: szóljak a szobatársamnak, ő majd jelez a fali nővérhívón...

2023. ápr. 19. 08:25
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Kell másra a közpénz. Vannak fontosabb dolgok, mint a mi egészségünk.
2023. ápr. 19. 08:25
 4/9 anonim ***** válasza:
2-esnek totál igaza van. Rémes az egész. De már a magánszektor is.
2023. ápr. 19. 08:28
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Igen, 2-es jól írja és bizony már magánban is van 1-2 hónapos előjegyzés. Mivel a kifizetésekkel is trükköznek, ezért aki még dolgozik, csak a kötelező ellátást, ügyeletet vállalja be, plusz az állami finanszírozás is ugyanannyi, mint 10 éve, de az infláció miatt az eszközök drágábbak is lettek kb. 30%-kal.
2023. ápr. 19. 09:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Régen? - öhm... már 10 is éve 4 hónapra kaptam hasi uh-ra időpontot - és az nem most volt.
2023. ápr. 19. 12:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Már 10 éve is ez a csapat irányította az országot, és már akkor is másra kellett a közpénz. Csak akkor még nem nagyon tűnt fel ez sokaknak, mint ahogy most sem.
2023. ápr. 19. 13:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Plusz covid alatt értelmetlenül hosszú és indokolatlan zárás.
2023. ápr. 19. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk már hónapról hónapra nyitnak, aki szemfüles, az egy hónapon belül kap, aki nem, annak nem jut, a következő hónapban pedig újra igyekezhet épp jókor telefonálni. Hát, ki-ki döntse el, ez mennyire jó, legalább nem 1 éves panasszal jönnek - vagy nem jönnek, mivel sokan el sem jönnek még így sem.

Alig van orvos, a többség nyugdíjas, ők már korukból adódóan se túl gyorsak.

Asszisztens még kevesebb, egyedül napi több orvos rendelését kell vinni délelőtt-délután, ha túlóra van, semmi pénz nem jár érte. Jó esetben az asszisztens ért ahhoz, amit csinál, engem pl. osztályról tettek át sos-ben, mert a rendelőben többen felmondtak. Ne mondjam, hogy hivatalosan még mindig szakképzetlen orvosírnoki poszton, nulla gyakorlattal, 200 ezerért mit kell csinálnom, gondolom aki kitalálta, annak az anyját nem a magamfajták vizsgálgatják-szurkálják.

2023. ápr. 19. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!