Teljesen átadtam magamat a pániknak. Hogyan építsem fel magam? Azbeszt miatt.
Sokat raktunk palakerítést, most is az van nálunk, meg a ház fele tető is pala. Gyerekek házikóját is tizenéve palával fedtük. Mivel nem tudtuk, hogy mennyire káros az azbeszt, így semmi védekezés nem volt. Tehát a gyerekek is szívták az azbesztszálakat, ruhánkkal hozhattuk be a házba stb.
Mostmár tudom, hogy ezzel a munkával valószínű életét rövidítettünl, de az oké, hogy a miénket, de a gyerekekét is lehet. Ez teljesen kiborít. Házikó már nincs, bejáratnál lecseréltük azbesztmentesre, de még sok helyen az van . Ráadásul a szomszéd is bontott palával kerítette körbe az udvart. Vágták ők is stb. Közös kerítés.
Most ettől olyan panikrohamaim vannak, éjszaka felriadok,ver a szívem, izzadok. Minden percet bánok, amikor pala került a kezünk közé.
Eszemmel tudom, hogy a múltat megváltoztatni nem lehet. De az érzéseim nem változnak es ez annyira rossz. Régi énemet szeretném, de csak a pánik jön. Mar a házunkat is utálom.. huu nagyon rossz
Van tanácsotok?
Nem azt mondom, hogy az azbeszt nem káros, én is azzal fedtem a házat, de azon kívül volt eternit lefolyócső is, meg egyszer tetőjavítás, gyerekkoromban az volt a konyhaasztalon 20 évig, de önmagában ettől még nem kell fulladozni meg izzadni.
Most közel 80 évesen ezek után is még jó egészségnek örvendek.
Neked inkább a fóbia az, ami a tüneteket okozza.
Magam példáját ismerve én így gondolom.
Tudom, hogy a tünetek nem a pala miatt van, hanem a pánik miatt. De ez borzasztó rossz érzés.. annyira igyekszem hessegetni, de nem megy, fut az agyamban a háttérben. Bele tudnék bolondulni.
Mi volt az asztalon 20 évig?
"Mi volt az asztalon 20 évig?"
Eternit fedlap. Nem kopik, mosható, időálló stb. Eternit=Pala
Legfeljebb valamennyire eltérő az azbesztrostok és a kötőcement mennyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!