Egyre terjed az emberek körében a nagyothallás, és nemcsak időseknél. Lehetséges, hogy 20-30 év múlva annyi hallókészülékes gyerek lesz, mint szemüveges most?
Nem csodálkoznék ezen, mert egyre nagyobb zajban élünk és a zajkeltő eszközök is egyre elterjedtebbek, hordozhatóak...
Bár nagyon remélem, hogy még megérem azt, amikor a nagyothallás gyógyítható lesz.
Az én időmben nem volt az, hogy a metróra és egyéb közlekedési járművekre is hozták a BT hangszórót és olyan hangerővel nyomatták a zenét, hogy rezgett alattam az ülés.
Ennyi, fülhallgatóval bedugott fülű ember se mászkált régen az utcákon mint most. Képtelenek csendben lenni, valamit ordíttatni kell folyamatosan a fülükbe legtöbbeknek.
Hiába a lepontozás.
Az utóbbi időkben az újszülöttek hallásküszöbe is megemelkedett, a szakemberek ezt mondják, ha megkérdezik őket.
Szóval hogy hova vezet ez pár évtized múlva, nem lehet tudni.
13. Én is így érzékelem.
Ahogy 100 éve alig volt szemüveges, mostmár a fiatalok körében is egyre több van. Így a hallással is ez történik. 100 év múlva lehet annyira általános lesz a hallókészülék mint most a szemüveg.
Zajszennyezésnek hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!