Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért lett piros az arcom?

Miért lett piros az arcom?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy így nehéz megmondani, de tippetek csak van.

Szóval pár napja, kivörösödött az arcom. Gondoltam csak azért van, mert lehet túl meleg vízzel fürödtem aznap, de azóta nem múlik el. Nagyon érzékeny bőröm van, legtöbbször ha felkenek rá valami krémet, és nem megfelelő összetevőkből áll akkor az egész fejem vörös lesz, de egy nap után maximum elmúlik. Most találtam pár jót, amitől nem vörösödött ki az arcom, egy-két hétig használtam is őket, nem volt semmi baj. De akkor nem értem ez mitől van. Valakinek valami tipp?

[link]

Kábé így néz ki

Segítségeteket előre is köszönöm ☺️

2023. ápr. 15. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen bőrtípusod és napi rutinod van?
2023. ápr. 15. 14:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Vérnyomást is nézz.
2023. ápr. 15. 14:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak este használok clicnique-et(facial soap extra mild), utána canobo arc szérumot(bio) és végül neutrogena arc krémet. Egy ideig be is jött. Imádtam a bőröm, egy olyan egy hétig. Most pedig rendesen rücskös még bele. Vajon mi lehet? Hagyjam abba, vagy folytassam?
2023. ápr. 15. 15:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Vérnyomásomat pár nappal ezelőtt mértem meg. 133/84. Egyébként 17 éves lány vagyok, ha ez számít
2023. ápr. 15. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Ami képeket linkeltél, elég vegyes. Ha a bőrpírban pici, tágult erek is vannak, akkor rosaceás az arcbőröd.

De lehet például allergiás bőrgyulladás, illetve az úgynevezett szeborreás bőrgyulladás, amely a zsíros bőrűeket szokta sújtani, és legtöbbször az orr-ajak körüli területet érinti elsősorban, de homlok-szemöldök közti rész is lehet érintett.

De ha biztosat szeretnél tudni, akkor menj bőrgyógyászatra.

2023. ápr. 15. 16:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Úgy szokott lenni, hogy napközben általában enyhül és nem látszik, de most edzettem nemrég és megint kivörösödött. Azóta is ég. A húgom adott egy puszit és mondta milyen forró az arcom.
2023. ápr. 18. 22:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Nincsenek nyitott pólusok. Egyszerűen csak kipirosodik az arcbőröm. Mintha pirosítót tennék rá
2023. ápr. 18. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!