Laikus újraélesztésben miért számít bukó tényezőnek a bordatörés amikor még a mentősök is törik a bordát?
Tegnapi napon kellett újraéleszteni a szomszédomat. Amikor a mentőt kihívtam még élt, kijöttek, megmértek neki néhány paramétert majd utána szűnt meg a légzése, pulzusa.
Ekkor megkezdték az újraélesztést. Hárman voltak, volt velük valamilyen gyakornok is aki az újraélesztes közben megszólalt, hogy úgy érezte bordát tört. Ekkor megszólalt a szakképzett mentős, hogy "oohhh jólvan az, az előbb én is törtem egyet, előfordul ez".
Ha a mentősök megengedhetik maguknak ezt a lazaságot akkor tőlünk, laikus elsősegély vizsgán miért várják el a precizitást? Jogsihoz kell egyébként.
Ahol "bordatörésért" buktatnak, ott maga a vizsgáztató bukott meg!!
Az újraélesztést csak azzal lehet elrontani, ha el sem kezded, amikor az indokolt (egy nem lélegzőnél). Hibázni viszont szabad! És igen, mi mentősök is gyakran törünk bordát, de nem "lazaságból", ahogy írtad, hanem azért, mert minél hatékonyabban akarjuk pótolni a hiányzó vérkeringést.
Hát nem tudom, inkább törjön el 3 bordám, mint meghaljak. Törött bordával lehet élni, majd meggyógyul, de leállt keringéssel nehezebb.
Nyugodtan törjed a bordákat, ha azzal megmented az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!