Metypredtől milyen mellékhatásod volt? Hogyan hagytad abba?
4 hete szedem, de az utóbbi 1 hétben sok mellékhatást vettem észre magamon. Megduzzadt arc, feszültség, lábgörcs reggelre mindkét lábban, illetve mindkét kezem begörcsöl napközben is.
Szeretném abbahagyni, de nem tudom hogyan. Mivel szteroidról van szó, gondolom egyik napról a másikra nem szabad.
Dokihoz nem tudok menni, mert most kezdtem dolgozni új munkahelyen, ő pedig másik városban rendel.
Igen, én is meglepődtem,hogy szteroidot írt - salofalk tabletta mellé - dehát az ember az orvossal nem vitatkozik.
Akkor megpróbálom 3 naponta eggyel kevesebbet bevenni belőle. Ennél nagyobb bajom talán nem lesz.
A colitis ulcerosa (vastagbélgyulladás) nem autoimmun betegség (csak feltételezik).
Utolsótól: és most is szeded a Salofalk-ot?
Én 3x2 db-ot szedek belőle. A beöntőről még nem is hallottam, régen kupot írtak még, de most azt sem kaptam.
Igen, Nekem is azt mondták, hogy életem végéig szedni kell a gyógyszert. 2 és fél éve Én is azt hittem, hogy teljesen meggyógyultam. Abbahagytam a Salofalkot (akkor kupot is kaptam), 2 évig semmi bajom nem volt. Aztán jött az életemben egy változás, ami stresszel, idegeskedéssel járt. És kezdődött minden előlről. Véres, nyákos széklet, állandó hasmenéssel. Így jutottam el ehhez a dokihoz, aki most szteroidot írt fel. Semmi tájékoztatást nem adott, hogy ez milyen mellékhatásokkal jár. Ráadásul munkahelyet váltottam 3 hete. Ezért most még elmenni sem tudok hozzá.
Na mindegy... most csökkentem a szteroid adagot, pár nap és abba is hagyom. Remélem akkor már nem lesz mellékhatás.
Neked kívánom, hogy többet ne jöjjön vissza a betegséged.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!