Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi van akkor ha nem hat a...

Mi van akkor ha nem hat a glicerines kúp?

Figyelt kérdés

Korábban nem volt velem ilyen, de azt hiszem szorulásom van. Négy nagyja nem volt nagydolgom. Enyhe ingerem időnként van. De hiába trónolok a wc-n és nyomok teljes erőmből, érzem, hogy van bennem anyag, de csak a kijártig jut. Nem tudom kinyomni. Ahogy abbahagyom a nyomást érzem, hogy egyből vissza is csúszik. Szerintem értitek, nem részletezem tovább...

Alapból elég szégyellős 19 éves lány vagyok, de erőt vettem magamon és gyógyszertárban kértem valamit erre a problémára. Glicerines kúpot adtak. Az van a papírjára írva, hogy 15-30 percen belül hat. Ma reggel kipróbáltam. Már majdnem egy órája bent van, de nem érzek semmit. Nincs tőle ingerem sem.

Ilyenkor mi van? Van valami hatásosabb szer erre? Durva hashajtót, amitől tartós hasmenésem lesz, csak a legvégső esetben szednék be. Bár az egyetemen szerencsére most pont szünet van...

Neten próbáltam rákeresni, de csak olyan általános dolgokat írnak, hogy egyek több rostot, igyak több vizet, mozogjak többet. Ezeket megpróbálom megfogadni, de most SOS-ben kellene valamit kezdeni ezzel a kellemetlen dologgal.

Köszönöm, ha segítesz.

2023. ápr. 5. 08:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A férjemnek sem segített a glicerines kúp. Kipróbált minden otthoni praktikát, tej, lekvár, stb semmi.

Akkor vettem a patikában dulcolax cseppet és este 15 csepp és reggel mikor ténylegesen felkelt ( már el volt keseredve hogy ez sem segít) szóval mikor felkelt kicsit mozgott már irány a wc. Aznap még 2-3x volt wc n de azóta nincs gond.

2023. ápr. 5. 08:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kipróbálom.
2023. ápr. 5. 08:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kórházban kanalast adtak, az nagyon hamar, 2-3 órán belül hatott, utána vagy 6szor mentem, kérj a gyógyszertárban székletlágyító kanalas orvosságot.
2023. ápr. 5. 11:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Fenolftalein tabletta recept nélkül kapható a gyógyszertárban. Brutális hatása van, ne menj el otthonról egy ideig, ha bevetted.
2023. ápr. 21. 10:56
 5/5 gungasam ***** válasza:

Az a javaslatom, hogy nem szabad "rákattanni" a gyógyszerekre mert nagyon gyorsan válik függővé az emésztőrendszer.

Ehelyett "hagyományos" módszerekhez kell folyamodni. Ezek: hashajtó teák, hirtelen sok cukros folyadék(lekvár) fogyasztása,tej és murci egymásra ivása, intenzív tesmozgás, és végül a király: beöntés. Az első négy nem segítakkor ha már kialakult egy száraz kemény székletdugó ami olyan mint a kecskebogyó bár nagyobb. A beöntés technikailg a végbélbe juttatott langyos víz esetleg szappanosan. Egészen kevés mennyiség is nagyon hatásos lehet. A módszer , hogy a gyógyászati segédeszköz boltból beszerezhető gumilabdaszerű csővel ellátott beöntőpumpa segítségével 1-1,5 dl vizet felfecskendezünk és összeszorított farpofákkal megpróbáljuk benntartani néhány másodpercig majd a WC-re ülve ürítjük.

Általában első kísérletre összejön az "alkotás". A gumilabda helyett használható megfelelő puha és megfelelően szűk szájú flakon. Ha van segítség hozzá az sem megvetendő! Ez a mód nem károsítja a bélflórát és nem okozhat gyógyszerfüggőséget a flóra számára.

Mindenképpen a legfontosabb a megfelelő (sok) folyadék és rost rendszeres mindennapi fogyasztására átállni! Saláták, főzelékek, gyümölcsök, főve és nyersen is!!

2023. máj. 15. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!