Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon fáj a hátam, praktikák,...

Nagyon fáj a hátam, praktikák, tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 18 éves lány vagyok, rendszeresen sportolok, viszonylag fittnek tartom magam. Viszont 1 éve iszonyat hátfájásom lett, ami viszonylag hamar meg is szűnt. Azóta viszont akár heti rendszerességgel fáj, lent a gerincem aljánál. A doki annyit mondott, hogy becsípődik, már többször is jártam nála. Viszont most is úgy vagyok, hogy amint a nyakam mozdítom néha össze roskadok a fájdalomtól, ma már egyszer hánytam is a fájdalomtól. Doki csak annyit mondott ismét, hogy biztos becsípődött.. Próbáltam kenőcsöket, gyógyszereket, amik igazából pillanatnyilag javítanak rajta..

Valakinek volt már hasonló tapasztalata? Esetleg ha volt, akkor hogyan segített magán?

2023. ápr. 3. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Menj el egy másik dokihoz (Ha kell, magánhoz.) aki kivizsgál rendesen. Nem érdemes a gerinccel hülyéskedni!
2023. ápr. 3. 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Egy próbát megérne az egyedi talpbetét. Ott ráállsz egy lapra, és elkészítik a tökéleteset a lábadra szabva. Olyan domborzatot készítenek, amivel tökéletes lesz a lenyomatod. Eddig mindenki dicsérte, eleinte szar, feszít, ilyesmi, de meg kell szokni és utána jó. Az egész gerincre kihathat.
2023. ápr. 3. 17:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Kedves 2.! Gyerekkorom óta sajnos gyógycipőket hordok, szóval ezt az utat évente megjárom. :,D De nem is gondoltam erre igazából, mert full egyértelmű volt, hogy hordom. Utána járok, köszönöm!
2023. ápr. 3. 18:02
 4/6 anonim ***** válasza:
A gyógycipő nem egyenlő az egyedi betéttel. Lehet valami olyan tartásproblémát okoz a lábad furasága (nem sértés), hogy a gerincedre is kihat. A gyógycipők csak általánosan jók, de ha neked egyedi a gondod, akkor kár azokat venni. Ezért kellene egy lenyomatot nézni, hogy legalább azt kizárhasd. Szerintem csak lenyomatot és véleményt is lehet kérni.
2023. ápr. 3. 18:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyedi betét van benne. Azt hittem, ez együtt jár! :o ,:)
2023. ápr. 3. 18:22
 6/6 anonim ***** válasza:

1. Menj el másik orvoshoz, aki hajlandó mást is mondani, mint "becsípődik"

2. Nyújtasz rendesen? Ha sokat sportolsz és nem nyújtasz le, akkor a izmaid összeránthatják a csontjaidat és könnyebben becsípődnek dolgok.

3. Magnézium és folyadék bevitel megvan? Megint összerándulnak az izmok, ha nem viszed be rendesen.

Hol fájt először pontosan? Milyen mozdulatra fájt? Most hol szokott fájni? (Esetleg tölts le egy anatómiai képet online és jelöld be azt dobd vissza egy kép megosztóra)

2023. ápr. 3. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!