Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezt az angol orvosi cikket...

Ezt az angol orvosi cikket valaki lefordítaná nekem egyszerűen, hogy megértsem?

Figyelt kérdés

Köszönöm ha szánna rá valaki időt a fordítására (nem google fordítóra gondolok), úgy, hogy egy átlag ember számára is érthető legyen.

[link]

2023. márc. 25. 20:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem. Az nem fordítás, hogy átlagembernek is érthető legyen, az gyakorlatilag egy laikusoknak szánt kiselőadás készítése egy tudományos cikkből.
2023. márc. 25. 20:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Igazad van!
2023. márc. 25. 20:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Amúgy egy normális fordítást még meg is csinálnék, ha lenne több időm, de abból nem fogod érteni. Ezt egy olyan tudná neked elmagyarázni, aki érti is, miről szól a cikk.
2023. márc. 25. 20:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyjából értem, természetgyógyász vagyok. A végen nem tudom értelmezni a köv. mondatot: “Ezeket a jótékony hatásokat azonban ellensúlyozták az egészséges kontrollpatkányok májsejt-metabolizmusának és morfológiájának káros módosulásai. “
2023. márc. 25. 20:12
 5/12 anonim ***** válasza:
#4 Én meg villamosmérnök, szóval passz.
2023. márc. 25. 20:16
 6/12 A kérdező kommentje:
😂 megnevettettél.
2023. márc. 25. 20:17
 7/12 anonim ***** válasza:
De megpróbálhatsz írni egy udvarias levelet az első szerzőnek. Én egyszer konkrét algoritmust és olyan magyarázatokat kaptam, ami a szövegben terjedelmi okokból nem volt jelen.
2023. márc. 25. 20:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Holnap nekifutok mégegyszer, ma szita az agyam.
2023. márc. 25. 20:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Ácsi. Ez a mondat, amit idéztél az absztrakt utolsó mondata. Elolvastad azért az egész cikket is? Az 42 oldal, abból 7 oldal a diszkusszió (csak nem a legvégén, hanem a 10 oldal grafikon-táblázat, 5 oldal irodalomjegyzék+köszönet+nyilatkozat előtt van). Csak átfutottam a diszkussziót, mert nekem kínai, de különböző dózisokról, különböző hatásokról, ezek magyarázatáról bőven szó van.
2023. márc. 25. 20:31
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
A jelen tanulmány a kopaibaolaj (Copaifera reticulata) hatását vizsgálta adjuvánttal kiváltott artritiszben szenvedő patkányok szisztémás gyulladására, oxidatív státuszára és májsejt-anyagcseréjére. Az utóbbi egy kísérleti autoimmun kórkép, amely számos közös vonást mutat a humán reumatoid arthritisszel. A Holtzman-patkányokat a következő csoportokra osztották: kontroll (egészséges) patkányok; 0,58 és 1,15 g - kg-1 dózisú kopaibaolajjal kezelt kontrollpatkányok, artritiszes patkányok és kopaibaolajjal (0,58 és 1,15 g - kg-1 ) kezelt artritiszes patkányok. Az olajat szájon át, naponta egyszer adták be az artritisz indukcióját követő 18 napon keresztül. A kopaibaolaj mindkét dózisa javította a mancsödémát, és a 0,58 mg - kg-1 dózis javította a duzzadt mellékveséket és nyirokcsomókat, amellett, hogy csökkentette az arthritises patkányok plazmatikus myeloperoxidáz aktivitását (-30%). A kopaibaolaj (1,15 g - kg-1 ) megszüntette a fehérje-karbonilcsoportok és a reaktív oxigénfajok növekedését a májban, és mindkét dózis növelte a máj GSH-tartalmát és a kataláz-aktivitást arthritises patkányokban. A copaibaolaj (1,15 g - kg-1 ) csökkentette a glikolízist (-65%), a glikogenolízist (-58%) és a glükoneogenezist (-30%) az arthritises állatok májában. A glükoneogenezist azonban a kontrollpatkányok kezelése is csökkentette, amelyeknél a nagyobb májtömeghez (+29%) és a megnövekedett hepatocita-területhez (+13%) kapcsolódóan alacsonyabb testtömeg-gyarapodás (-45%) és csökkent májfelületenkénti hepatocita-szám (-20%) volt tapasztalható. Az eredmények azt mutatják, hogy a kopaibaolaj szisztémás gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatást fejtett ki ízületi gyulladásos patkányokban. Ezeket a jótékony hatásokat azonban ellensúlyozták az egészséges kontrollpatkányok májsejt-anyagcseréjében és morfológiájában bekövetkezett káros változások.
2023. márc. 27. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!