Hogyan ne legyek büdös? Mit tehetek? (Olcsón)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Élelemre is éppen van pénzem (így is valamilyen szinten koplalok), ruhára, tisztálkodási szerekre stb. Semennyi pénz se jut. Két-három pólóm, pulcsim van, egy lyukas, kopott farmerom, egy melegítőnadrágom. A farmer a hétköznapi nadrágom, a melegítő a pizsamám, a tesiruhám és ha itthon edzek akkor is azt veszem fel. Sokszor hetekig úgy van rajtam egy ruha, hogy nem mosom ki (nincs mosógépem, nincs pénzem olyan helyre menni, ahol ki lehet mosni a ruhát (nemtom mi a neve az olyan helyeknek), a szüleim ritkán mossák ki nekem a ruháim) Nincs pénzem tusfürdőre sem, csak vízzel szoktam mosakodni. Nem csoda, hogy nagyon büdös vagyok, az utóbbi időben annyira, hogy én sem tudom elviselni és mások is sokat cikiznek miatta (mondtam már nekik, hogy nincs pénzem). Mit tegyek? Hogyan ne legyek büdös? Ismertek valamilyen praktikát? Fontos, hogy olyan ötletek legyenek, amit nagyon olcsón és könnyen meg tudok valósítani! Köszönöm előre is a válszokat! (Középiskolás lány vagyok)2023. márc. 21. 20:36
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy együttéreztek! Szóltam már rokonaimnak, volt aki kiröhögött, elterelte a témáról a szót, volt aki meg azt mondta, hogy ha jelentenénk, akkor a szüleim folyton bíróságra, ügyvédhez járnának, még kevesebbet tudnának velem törődni és sokkal inkább veszekedésben élném mindennapjaimat, ezért szerinte jobb, ha nem jelentjük őket. Az osztályfőnököm azt mondta, hogy azokat a diákokat, akik szegény családból származnak, alapvető dolgokat nem engedhatbek meg maguknak, nekik alapítványi támogatás jár amit valamikor, valahol lehet igényelni. ( ő mondta, hogy valamikor, valahol, nem én nem emlékszek rá, hol és mikor) Én megkérdeztem tőle, hogy ezt a támogatást akkor is igényelheten e hogyha bőven megengedhetnék magamnak mindent, ha a szüleim kifizetnék (nem szegények a szüleim). Erre nem válaszolt, nem törődött velem. Ezután nem hagytam annyiban a dolgot, megkérdeztem többször, majd amikor már méltóztatott rám figyelni azt mondta, hogy ne legyek ilyen. Barátaim nincsenek, soha nem voltak, rengeteg konfliktus adódott már belőle, hogy fogalmam sincs, hogy milyen, ha az embernek van egy barátja. És nyilván egy olyan emberrel nem fogsz barátkozni, akit meg kell tanítani barátkozni, büdös, rongyos és sokat gondolkozik azon, hogy hogy éljen meg és ilyenek.
2023. márc. 22. 07:47
12/13 A kérdező kommentje:
Szóval barátaim sincsenek, akik segíthetnének.
2023. márc. 22. 07:51
13/13 anonim válasza:
Nem tudom hány éves vagy, de te magad is tudnád jelezni a gyámhivatalnak, hogy hogyan bánnak veled a szüleid. Lehetséges, hogy jobb lenne, ha kiemelnének ebből a környezetből. Ha mást nem, egy e-mailt írhatnál nekik, mert amit a szüleid művelnek, az nem gyerekgondozás.
Írhatnék tippeket, de ha se szappanra, pláne ruhára sem, és ételre is alig telik, akkor hiába javasolnék olcsó, házi módszereket, mert azokhoz is kell valamennyi pénz. A közeletekben nincsenek segélyszervezetek, karitász szolgálatok? Pl.: Ökumenikus segélyszervezet, Baptista szeretetszolgálat, Krisnások, Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!