Gyógyászati segédeszközre lehet valamilyen kedvezményt / támogatást kapni?
Látom, hogy sok esetben ehet használni egészség kártyát vagy mit, már azt sem tudom, hogy mi, illetve TB támogatottságot. Itt most egy talpbetétről lenne szó és mivel a 20as éveimben járok, szerencsére nem vagyok tapasztalt még a témakörben. Kb 20k lenne a betét ára.
Tudok ebből faragni valahogy? Hogy működnek az ilyen kártyák, biztosítások, orvosi ajánlások, beutalók, satobbik gyógyászat terén?
Az EP kártya és a TB támogatottság 2 külön dolog.
Amúgy az EP kártyára is te fizetsz be. Szóval sok értelme nincs. Illetve meg kell nézni, hogy neked megéri-e.
Ami a tb támogatást illeti. Ha kapsz segédeszkozokre szóló receptet, akkor lesz csak olcsóbb. Ha elmesz egy random helyre akkor teljes árat kell fizetni.
Annyit még írnék, hogy a covid előtt olyan helyen dolgoztam, ahol volt lehetőség egyedi talpbetetet rendelni. Akkor 10 ezer volt az ára, most 16,5 ezer. A sporte meg 24(podiart a cég neve).
Szóval felmentek rendesen az árak.
Az egészségpénztár úgy működik, mint egy speciális bankszámla, ahova rendszeresen fizetgetsz vagy a munkaadód fizet, de csak egészségügyi kiadásokra fordíthatod a rajta levő pénzt. Adóvisszatérítést lehet vele igényelni, azért érheti meg.
A biztosítások úgy működnek általában, hogy a megkötéskor már meglévő betegségekkel összefüggésben nem fizetnek, tehát a jövőbeni talpbetéteidre sem vagy nagyon drága lesz a biztosítás.
A TB esetén szakorvos receptjére, amit a felhőbe fel tud küldeni, csinálnak bizonyos dolgokat kedvezménnyel, hallottam már így készült papírmasé cipőről, más termékek esetében a kedvezmény annyira csekély, hogy jobban jár az ember, ha nem is gondolkodik a támogatásban, hanem a piaci áron választ, ami tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!