Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Elhúzódó fáradtság, gyengeség,...

Elhúzódó fáradtság, gyengeség, szédülés, tapasztalt-e valaki hasonlót?

Figyelt kérdés
Végső elkeseredésemben írok. 30 éves nő vagyok. 2 hónapja állandóan gyenge vagyok, fáradt, szédülök, ehhez néha fülzúgás és végtaggyengeség is társul. Egy csomó vizsgálaton voltam. Általános vérkép, vizelet, pajzsmirígy hormonok, agyi MRI, ekg, vérnyomás rendben. A kardiológus egy nagyon enyhe fokú mitrális és tricuspidalis prolapsust állapított meg de ettől nem lehetnek ilyen tüneteim azt mondta, mert ez egy veleszületett dolog és nagyon enyhe, inkább anatómiai sajátosságnak számít. A házi orvosom ajánlotta még az EBV és Citomegalovirus tesztet, az eredmények alapján valamikor régen keresztül mentek rajtam ezek a vírusok, mert vannak antitestjeim de jelenleg nem vagyok ferőzött. Szóval minden eredményem jó, egyedül egy kis D3 vitamin hiányom van, de ez így tél végén nagyon gyakori. Néhány hete szedem is a D3 vitamint és B komplexet is, eleget alszom, sok vizet iszom, dohányozni soha sem dohányoztam. Javulás nincs. Nagyon el vagyok keseredve, hogy nincs a problémámra megoldás, de így már nem tudom a mindennapi feladataim sem elvégezni, csak az ágyat keresem. Van egy három éves kisfiam is, akinek szüksége van az anyjára. Milyen vizsgálatot végezzek még el, hogy kiderüljön mi bajom? Volt-e valaki közületek hasonló helyzetben?

2023. márc. 13. 12:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nyaki ultrahang is volt? Mert nekem gyanús,hogy az agyi vérellátottságoddal lehet baj,ami adódhat a nyaki erek szűkületéből.Nyaki gerinc röntgen is hasznos lenne,porckorongsérv,csigolya meszesedés,kopás sem kizárt,mint ok.Sajnos az MRI sem feltétlen mutat ki mindent.Ezért is kérdeztem a sportot,az mindenképp jót tenne a vérkeringésnek.Fejtartásod milyen? Gerinc vonalában van,vagy előre szoktad tolni? Milyen párnán alszol? Egyenesen áll a nyakad alvás közben?
2023. márc. 15. 19:59
 12/19 A kérdező kommentje:
Az MRI magába foglalta a nyaki gerinc részt is. Azt írja nincs elváltozás, szűkűlet vagy kompresszió.
2023. márc. 16. 10:33
 13/19 anonim ***** válasza:
Értem.Célzottan,egy nyaki verőér ultrahangot én csináltatnék mindenképp.Az MRI bár nagyon jó és alapos vizsgálat,nem biztos,hogy mindent ki tud zárni.És a sport azért mindenképp jót tenne,kezdetnek elég ha napi 20-30 percet folyamatosan,tempósan sétálsz.
2023. márc. 16. 15:36
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!
2023. márc. 17. 10:40
 15/19 anonim ***** válasza:
Szívesen
2023. márc. 17. 11:17
 16/19 A kérdező kommentje:
Amúgy mitől alakulhat ki a nyaki erek szűkűlete fiatalon? :o
2023. márc. 17. 11:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Érelmeszesedés elindulhat fiatal korban is pld.
2023. márc. 17. 12:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia, azóta hogy vagy? Valami változás?

Nekem hasonló tüneteim voltak,terheléses cukorvizsgálaton inzulinrezisztenciát állapítottak meg - a vércukrom rendben volt, de az inzulinszintem folyamatosan baromi magas, nálam elvileg ez okozza a tüneteket.

2023. ápr. 17. 11:40
 19/19 A kérdező kommentje:
Állítólag a szorongástól van. Pszichiáterhez járok.
2023. ápr. 21. 11:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!