Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mehetek plazmát adni?

Mehetek plazmát adni?

Figyelt kérdés

55 kg vagyok 172-3 cm magasan.

A vérnyomásom átlaghoz képest alacsony szokott lenni, ennek van valami beleszólása?

Illetve tűfóbiám is van, de azt szerintem le tudnám győzni, elájulni nem szoktam tőle, de eddig csak vérvételen voltam, ami gondolom sokkal kevesebb idő és kisebb a tű is.

2023. febr. 28. 11:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Plazma adás előtt van egy alkalmassági vizsga, ott a kapott eredményekből megmondják, hogy adhatsz-e vagy sem.

Annyit érdemes tudni, hogy egy plazmaadás kb. 1 órát igénybe vesz, illetve előtte egy 2-3 liter vizet meg kell inni (utána is bőven), plusz eléggé megvan szabva, hogy miket fogyaszthatsz.

2023. febr. 28. 11:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Valóban kb 1 óra, és sokkal vastagabb a tű... Min. 3l vizet kell inni előtte és csomó mindent nem lehet enni.

A méreteiddel nincs gond, vérnyomást mérnek előtte és adás közben is végig az emberen van a mérő

2023. febr. 28. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!