Vér és vizeletvizsgálat, hogyan tovább?
Fehérje+ és fehérvérsejt++ eredményt kaptam a vizeletre. Minden más rendben van, a vérképben is. Kérdésem annyi hogy ezzel merre érdemes elindulni?
Fél éve (kora tél, már kabátos időben) fennáll a fehérvérsejt++ (néha 'csak' +), ott urológián voltam UH volt, minden rendben volt, csak fel vagyok fázva... Kaptam gyógyszert akkor csökkent a fehérvérsejt 1db +ra. Már nyilván nem szedem, most visszament és a fehérje is megjelent.
Tényleg csak fel vagyok fázva? Csak az a baj sokat ülök hidegben az irodában..? Milyen irányba kellene mennem?
U.I.: Nem távgyógyítást kérek, elmegyek én orvoshoz, csak abban vagyok tanácstalan hogy milyen irányba. Internet (tudom nem kellene utánaolvasni) szerint vesekárosodás/baj/rák/... de minden egyéb vesefunkcióra utaló dolog jó. Felfázásra megint kapok valamit...
Ha jó a vesefunkciód, akkor a vesekárosodás nem áll fenn.
Vese- húgyúti daganat főleg vörösvértesteket ereget a vizeletbe.
Fehérvérsejt, fehérje esetén húgyúti gyulladásra gondolnék: kezelni viszont általában csak akkor kell, ha panaszokat okoz.
#1 Háziorvos, de minden félévben kér egyéb (gyógyszeresen kezelt) betegség miatt, nem is találkozok vele csak kapom online.
#2 Köszönöm a választ kicsit megnyugtató, hogy nem egyből a legrosszabb ezek alapján. Vörösvértest nem volt benne (negatív), panaszokat nem okoz, ha húgyúti fertőzés lenne.
Nyilván most majd kérek egy vizelet vizsgálatot 1-1,5 hónap múlva. Meg azt is megtanultam hogy eddigi (nem rövid) életem alatt rosszul vettem mintát, mert nem "középsugarú" volt.
Még egyszer köszönöm a válaszokat, ment a zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!