Lehetséges, hogy olyan alkat vagyok akin elfér 50 kiló plusz?
Tudom, hülyeségnek hangzik. De mindennap sétálok, napi átlag kilométerem 6,5 km és ebbe beletartozik a nyári 35 fok és a téli -5 fok. Nyilván egyikben sem lépek ki a házból, erre való az átlag km, mely egész évre megmutatja az ember lustaságát.
Csokit, illetve cukros élelmiszereket nem fogyasztok, sem üdítőket, rosszul van a gyomrom mindegyiktől.
Egyedül egy kávét szoktam napi szinten fogyasztani 2 cukorral és egy kis tejszínhabbal.
Vacsorára sokszor kicsi kalóriatartalmú étellel drukkolok elő, salátával vagy levessel, esetleg az ebéd kisebb részével vagy gyümölccsel.
A vérképem jó lett, sőt még a koleszterin szintem is alacsony lett kicsit, viszont a problémám annyi hogy 167 cm vagyok és 122 kg. Ami nem megy lejjebb, tulajdonképpen azt sem tudom hogy került rám. Endokrinológia, cukorvizsgálat, inzulin, minden volt már, de semmi sem mutatott rendellenességet.
6,5 km az átlag, amit megyek… Van, hogy napi 10-12 megvan, nagy ritkán pedig 17-19 kilométert is lesétálok.
Kenyeret ritkán eszem, max heti egyszer, de nem szeretek lisztes, egészségtelen kajákkal “jóllakni” mert rosszul vagyok tőlük. Húsokat, salátákat, rizst, bulgurt, krumplit (főve elsősorban) preferálom, illetve néha tésztát vagy tarhonyát eszem a változatosság kedvéért. Főzelékeket is szeretem. Napi 1600-2000 kalóriát eszem, már egy éve vezetem a kalóriabázist.
Mindig is ilyen túlsúlyod volt, vagy voltál könnyebb is?
És az endokrinolúgus sem mondott semmitt...
Érdekes
Ha ekkora testsúllyal sétálsz ilyen kilométereket, akkor az már valami.
10 kg túlsúlyom volt 14 éves koromban, 16 éves koromtól viszont folyamatosan hízok. Nem volt bajom a 10 kiló plusz anno, mivel nem ragaszkodom megszállottan a vékonysághoz, bőven megelégednék továbbra is 80 kilóval a 167 centimhez.
Gyerekkoromban viszont kifejezetten vékony voltam, a menstruációm megjött 10 évesen és akkor jött rám néhány kiló, de az is elfogadható volt. Az utóbbi pár évben már nem az…
17# Szerinted min mesterkedem…?
18# Nem fáj semmim.
Állóképességem rendben van. Annyi a bajom csak, hogy dagadt vagyok, és nem szeretnék az lenni. Fogalmam sincs, hogy mit egyek és hogy mennyit mozogjak, mert mindenre odafigyelek. Mindennap eszem zöldséget, és kb minden másnap gyümölcsöt, direkt kerülöm a cukros szarokat, és kisebb adagokat eszem húsokból, köretekből, és nagyobb adag leveseket.
Az a furcsa, hogy az endokrinológus azt mondja, hogy minden rendben, mert ha mindent jól csinálsz a táplálkozásban és a mozgással, akkor tényleg a hormonháztartásra gyanakodna az ember.
Egyébkénnt hány éves vagy körülbelül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!